• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta biedrs: Tiekoties ar Polijas premjerministra vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2003., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja:
Tiekoties ar Luksemburgas vicepremjerministri
Tiekoties ar Lietuvas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

01.07.2003., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta biedrs:

Tiekoties ar Polijas premjerministra vietnieku

PO01.JPG (53742 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Latvijas Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers un Polijas premjerministra vietnieks, infrastruktūras ministrs Mareks Pols

Vakar, 30. jūnijā, notika Polijas premjerministra vietnieka un infrastruktūras ministra Mareka Pola vizīte Latvijā. No rīta vicepremjers tikās ar Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru, ekonomikas ministru Juri Lujānu un satiksmes ministru Robertu Zīli.

Mareks Pols uzsvēra, ka Latvijai un Polijai ir kopīgi mērķi, galvenais no tiem — pēc iespējas drīzāk sasniegt Eiropas Savienības (ES) attīstīto valstu līmeni. Lai šo mērķi sasniegtu, nepieciešama abu valstu sadarbība. Savukārt Ainārs Šlesers izteica gandarījumu, ka vēl pirms iestājas ES abas valstis sākušas aktīvu dialogu, kurā galvenā uzmanība tiek veltīta sadarbībai jaunās Eiropas ietvaros.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība pievērsta starptautiskajiem infrastruktūras projektiem – “Rail Baltica”, “Via Baltic”, “Baltic Ring” un prāmju līnijai Liepāja–Gdaņska, kā arī ekonomiskās sadarbības jautājumiem. Abu valstu pārstāvji atzina, ka projektam “Rail Baltica”, kas paredz attīstīt Baltijas dzelzceļa koridoru, savienojot Ziemeļu, Austrumu un Viduseiropas daļas, ir jāpiešķir prioritāra nozīme. Līdz šim Polija kavējās piedalīties kopējā projekta priekšizpētes veikšanā, bet tagad tā savu attieksmi ir mainījusi un atzinusi šā projekta nozīmi gan tūrisma, gan kravu pārvadājumu attīstības kontekstā.

Pēc M.Pola domām, Latvijai un Polijai vēl ir liels neizmantots potenciāls tūrisma nozarē, kam piekrita arī ekonomikas ministrs Juris Lujāns. Kā nozīmīgi Latvijas un Polijas ekonomiskās sadarbības virzieni tika minēti lielie investīciju projekti rūpniecībā, mašīnbūvē, vieglajā rūpniecībā un tirdzniecībā. Polijas vicepremjers solīja aicināt Polijas Tirdzniecības kameru apsvērt iespēju atvērt Rīgā Polijas tirdzniecības namu, lai uzlabotu Latvijas un Polijas uzņēmēju sadarbību. M.Pols uzsvēra arī nepieciešamību aktivizēt sadarbību banku jomā, kas veicinātu savstarpējo investīciju plūsmu. Polijas premjerministra vietnieks arī lūdza valdības pārstāvjus aktualizēt Latvijas un Polijas starpvaldību komisijas darbu.

M.Pols apmeklēja Latvijas Attīstības aģentūru, bet pēcpusdienā devās uz Liepāju, lai tiktos ar Liepājas domes, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas un vadošo pilsētas uzņēmumu vadību.

PO04.JPG (59682 bytes) PO05.JPG (39047 bytes)

Tikšanās laikā: Latvijas ekonomikas ministrs Juris Lujāns, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, tulks, satiksmes ministrs Roberts Zīle un Polijas premjerministra vietnieks, infrastruktūras ministrs Mareks Pols

Una Ulme-Sila, Ministru prezidenta biedra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!