• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību rūpēm tautas nobalsošanas dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2003., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.284

Par R.Vējoņa komandējumu

Vēl šajā numurā

26.06.2003., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību rūpēm tautas nobalsošanas dienā

Gatavojoties tautas nobalsošanai 20. septembrī, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vēstulē pilsētu domēm, novadu domēm un pagastu padomēm aicinājusi pašvaldības laikus rūpēties par to, lai tautas nobalsošanas dienā nodrošinātu sabiedriskā transporta kustību un vēlētāji varētu nokļūt vēlēšanu iecirkņos.

Kā pastāstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, šāds aicinājums pašvaldībām nosūtīts trīs mēnešus pirms tautas nobalsošanas dienas, lai pašvaldības jau tagad apzinātu tos reģionus, kur sestdienās vai nu nekursē maršruta autobusi, vai kursē nepietiekami bieži, un, ja nepieciešams, pagūtu vērsties pēc finansiālas palīdzības Satiksmes ministrijā.

Pēc iepriekšējo Saeimas vēlēšanu pieredzes atsevišķas pašvaldības to, ka šāda problēma pastāv, atskārtušas tikai vēlēšanu dienā, kad bijis par vēlu kaut ko darīt.

Vēlēšanu dienā Satiksmes ministrija atzinusi CVK, ka ministrijai būtu bijis iespējams kompensēt pašvaldību izdevumus, kas radušies, nodrošinot iedzīvotāju nokļūšanu vēlēšanu iecirkņos.

Lai atgādinātu par šo problēmu, kas varētu būt aktuāla arī tautas nobalsošanas dienā, un aicinātu Satiksmes ministriju sniegt finansiālu atbalstu pašvaldībām šā jautājuma risināšanā, CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars nosūtījis vēstuli arī satiksmes ministram Robertam Zīlem.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!