• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas eksporta diversifikāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas karavīriem Irākā

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas eksporta diversifikāciju

Krievijas naftas kompānija “Jukos” noslēgusi ilgtermiņa naftas piegāžu līgumu ar Ķīnas naftas un gāzes kompāniju CNPC. Atbilstoši līgumam pa dzelzceļu un jaunbūvējamo naftas vadu no Rietumsibīrijas uz Ķīnu 25 gadu laikā tiks piegādāts līdz 700 miljoniem tonnu naftas 150 miljardu dolāru (84,3 miljardu latu) vērtībā. Pirmo trīs gadu laikā “Jukos” gadā piegādās Ķīnai 2 miljonus tonnu naftas vairāk nekā 1 miljarda dolāru vērtībā. Tālākais naftas piegāžu apjoms ir saistīts ar jaunā naftas vada būvi, pa kuru gadā varēs transportēt līdz 50 miljoniem tonnu naftas.

“Jukos”, kas pēc apvienošanās ar “Sibņefj” kļūs par lielāko Krievijas naftas kompāniju, naftas vada būvi uz Ķīnu plāno jau kopš 1999.gada. Kā norādījis kompānijas prezidents Mihails Hodorkovskis, “Jukos” piegādātā nafta laikā no 2005. līdz 2030. gadam nodrošinās 10% no kopējā Ķīnas naftas patēriņa.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!