• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodokļu ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumiem Iekšlietu ministrijā

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodokļu ieņēmumiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrētie kopējie ieņēmumi šā gada piecos mēnešos ir sasnieguši 708,3 miljonu latu, kas pārsniedz pārskata periodam plānoto līmeni par 24 miljoniem latu jeb 3,5%, liecina VID dati.

Lielākos papildu ieņēmumus budžetā devušas valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Sociālās apdrošināšanas iemaksas iekasētas 225,7 miljonu latu apmērā, kas ir par 11,3 miljoniem jeb 5,3% vairāk, nekā bija plānots. Savukārt VID administrējamais iedzīvotāju ienākuma nodoklis saņemts 141,7 miljonu latu apmērā, kas ir par 14 miljoniem jeb 11,3% vairāk, nekā bija plānots attiecīgajam laika periodam. Šie abi nodokļi tiek maksāti no algām, un to pieaugums apliecina Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu iekasēšanas darbības uzlabošanos un efektīvo cīņu pret aplokšņu algām.

Tāpat vairāk, nekā plānots, budžetā janvārī-maijā saņemts no pievienotās vērtības nodokļa: iekasēti 173,9 miljoni latu, kas ir par 3,8 miljoniem jeb 2,3% vairāk, nekā bija plānots. Arī akcīzes nodoklis pamatbudžetā ienācis vairāk, nekā sākotnēji prognozēts – ieņēmumi bijuši 51,1 miljons latu, kas ir par 1,6 miljoniem jeb 3,3% vairāk, nekā plānots.

Ņemot vērā veiksmīgo nodokļu iekasēšanas darbu gada sākumā, Finanšu ministrija ir sagatavojusi un Ministru kabinets akceptējis 2003.gada budžeta likuma grozījumus, kas ceturtdien, 12.jūnijā, tika nodoti Saeimas vērtējumam. Budžeta grozījumos nodokļu ieņēmumi tiek prognozēti par 39,2 miljoniem latu lielāki nekā likumā pašlaik noteiktais līmenis. Sekmīgā nodokļu iekasēšana šā gada piecos mēnešos ļauj prognozēt arī turpmāku nodokļu administrēšanas darba augstu līmeni un budžeta ieņēmumu pieaugumu.

Ieņēmumu pieaugums prognozēts no pievienotās vērtības nodokļa, iedzīvotāju ienākuma nodokļa, valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām un akcīzes nodokļa naftas produktiem un alum. Savukārt precizētais nenodokļu ieņēmumu plāns paredz šā budžeta ienākumu veida samazināšanos par 6,9 miljoniem latu, pamatā paredzot samazināt iepriekš plānotos ienākumus no maksājumiem par valsts kapitāla daļu izmantošanu.

Grozījumi paredz valsts pamatbudžeta ieņēmumus palielināt par 11,7 miljoniem latu, valsts speciālā budžeta ieņēmumus – par 21,5 miljoniem latu. Tādējādi kopējie valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi pēc grozījumiem plānoti 1,69 miljonu latu, izdevumi – 1,85 miljonu latu apmērā. Līdz ar grozījumiem par 1,06 miljoniem latu samazinās valsts budžeta fiskālais deficīts, sasniedzot 176,44 miljonus latu jeb 2,94% no iekšzemes kopprodukta.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!