• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un baznīcas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas valsts mežu" valdi

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un baznīcas sadarbību

Ceturtdien, 19. jūnijā, Garīgo lietu padomes sēdē, apspriesti ekumēniskās sociālo jautājumu darba grupas priekšlikumi valsts un baznīcas sadarbībai sociālo jautājumu risināšanā.

Darba grupā darbojās valdības, Saeimas frakciju un konfesiju pārstāvji, kā arī pašvaldību sociālie darbinieki, labdarības un sociālās aprūpes virziena sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Atzinīgi novērtēts darba grupas veikums, kā arī noteikti darbības virzieni — darbs ar riska ģimenēm (ielu bērni, vardarbība ģimenē), bērnu audzināšana ģimenēs, bezpajumtnieku aprūpe un tiesiskā palīdzība, invalīdu un cilvēku ar speciālajām vajadzībām integrācija darba tirgū, atkarību (azartspēles, alkoholisms, narkomānija), ārstēšana veco vientuļo ļaužu aprūpe, bijušo ieslodzīto integrācija sabiedrībā.

Par īpaši neatliekamu atzītas trīs prioritātes: darbs ar bērniem un ģimenēm, bezpajumtnieku aprūpe un tiesiskā palīdzība, narkomānijas profilakse un rehabilitācija.

Analizējot problēmas, ar kurām saskaras baznīcas, veicot sociālo darbu, kā galvenā tika minēta finanšu trūkums, kā arī nodokļu jautājumi. Padome vienojās, ka minētie jautājumi tālāk risināmi sadarbībā ar Saeimas pārstāvjiem.

Baznīcu draudzēm trūkst informācijas par sadarbību ar valsts institūcijām, tādēļ ministrijām un valsts iestādēm būtu jāpārdomā tās izplatīšanas iespējas. Baznīcu pārstāvji apņēmās apzināt draudzēs ģimenes, kas būtu gatavas uzņemt bērnus krīzes situācijās.

Padome vienojās par nepieciešamību veidot specializētas darba grupas konkrētiem darba virzieniem pie attiecīgajām ministrijām, piesaistot speciālistus un ekspertus.

Īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainārs Baštiks piekrita ierosinājumam izveidot darba grupu, kurā tiktu pieaicināti ministriju, dažādu valsts un pašvaldību dienestu, sabiedrisko organizāciju un baznīcu pārstāvji, un kura izstrādātu konkrētus risinājumus ar bērnu tiesībām saistītos jautājumos.

Padome nolēma vērsties arī pie labklājības un veselības ministrēm ar aicinājumu izveidot darba grupu ar veselību un atkarību ārstēšanu saistītos jautājumos, un pie tieslietu ministra un īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās – jautājumos, kas saistīti ar cilvēku ar īpašām vajadzībām integrāciju vai reintegrāciju sabiedrībā.

Garīgo lietu padomes nākamā sēde notiks šā gada augusta otrajā pusē.

Šā gada 12. septembrī Rīgā tiks organizēta plaša sabiedriska konference, lai turpinātu Garīgo lietu padomes ierosināto diskusiju par garīguma atdzimšanu un morāli ētisko vērtību nešanu sabiedrībā.

Valsts Kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!