• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vieskolektīviem mūsu šajos, XXIII Dziesmu svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2003., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 11. burtnīca

Vēl šajā numurā

20.06.2003., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vieskolektīviem mūsu šajos, XXIII Dziesmu svētkos

XXIII vispārējos latviešu Dziesmu svētkos dalību pieteikuši 24 vieskolektīvi no 13 valstīm. Starp viesiem būs gan dejotāji, gan dziedātāji, tautas instrumentu spēlmaņi un pūtēju orķestru dalībnieki. Tālāko ceļu uz Latviju mēros tautiešu koris no Austrālijas, bet eksotiskākie viesi — deju grupa “The Lions of Africa” — gaidāmi no Senegālas.

Trīs ārzemju kori muzicēs atsevišķos koncertos Jāņa baznīcā: 1.jūlijā “I Cantori di Carmel” no ASV, 3.jūlijā — Norčēpingas kamerkoris, bet 4.jūlijā — Vācijas pilsētas Giterslo Mateja draudzes koris. Atsevišķā koncertā Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē dziedās divi vīru kori: “Bel Choros” no Norvēģijas un “Dziesmu vainags” no Vācijas. Visu viesu koru skanīgo priekšnesumu varēsim baudīt 4.jūlijā koncertzālē “Ave sol”.

Dejotāji no Zviedrijas, Senegālas, Serbijas, Vācijas un Horvātijas uzstāsies Pēterdienas gadatirgū Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā 4.jūlijā, bet pūtēju orķestri ar savu spēli kuplinās dižkoncertu Doma laukumā 5.jūlijā.

Īsta viesu kolektīvu parāde būs vērojama maratonkoncertā Doma laukumā 3.jūlijā no vieniem dienā līdz astoņiem vakarā. Divas pēdējās stundas šajā koncertā atvēlētas ārzemju latviešu kolektīviem no ASV, Francijas un Krievijas.

Visi viesu kolektīvi piedalīsies tradicionālajā Dziesmu svētku gājienā, kura maršruts šogad vedīs no pirmo Dziesmu svētku norises vietas — Viesturdārza — līdz mūsu tautas svētākajai vietai — Brīvības piemineklim.

Ilze Štāla, Dziesmu svētku sabiedrisko attiecību koordinatore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!