• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar neatslābstošu Amerikas interesi par Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2003., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas muitu nedēļas nogalē

Vēl šajā numurā

19.06.2003., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar neatslābstošu Amerikas interesi par Latviju

Vakar, 18.jūnijā, Rīgā uzturējās ASV bruņoto spēku komandieris ģenerālis Ričards Maijerss

M2.JPG (19515 bytes)
Vakar Rīgas pilī: ASV vēstnieks Braiens Karlsons, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un ASV bruņoto spēku komandieris ģenerālis Ričards Maijerss. Vakar Aizsardzības ministrijā: Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un ģenerālis Ričards Maijerss
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
M4.JPG (20627 bytes)

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 18. jūnijā, Rīgas pilī tikās ar ASV bruņoto spēku komandieri Ričardu Maijersu.

Pārrunāta NATO reformu gaita līdz ar organizācijas paplašināšanās procesu. Valsts prezidente pauda gandarījumu par ASV nepārprotamo atbalstu Latvijai un pārējām organizācijas kandidātvalstīm, ratificējot NATO līgumu. R.Maijerss sacīja, ka NATO galotņu sanāksme Prāgā bijusi patiesi vēsturisks brīdis Baltijas valstīm, kas tik ilgus gadus bija okupētas, un viņu saviļņojusi Valsts prezidentes runa Prāgā pagājušā gada 22.novembrī.

R.Maijerss informēja prezidenti par Irākas atjaunošanas jautājumiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Pie aizsardzības ministra

Vakar, 18. jūnijā, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots tikās ar ASV bruņoto spēku komandieri ģenerāli Ričardu Maijersu.

M5.JPG (17883 bytes) M3.JPG (18166 bytes)

Vakar Aizsardzības ministrijā: ASV bruņoto spēku komandieris ģenerālis Ričards Maijerss tikās ar Latvijas aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski

Ģenerālis R. Maijerss pauda atzinību par Latvijas aizsardzības sistēmas attīstību ceļā uz NATO, kā arī uzsvēra eiroatlantisko attiecību nozīmīgumu. Viņš norādīja, ka 21.gadsimtā militāro spēju vajadzības ir citādas nekā iepriekš un Latvijas aizsardzības sistēmas attīstībā tam ir būtiska nozīme.

Aizsardzības ministrs Ģ.V. Kristovskis pateicās par ASV atbalstu Latvijai, kas devis iespēju attīstīt demokrātiskos procesus un NBS spējas.

Ministrs arī pauda pārliecību, ka, izvērtējot Latviju un abas pārējās Baltijas valstis, ir skaidri saskatāma nepieciešamība pēc īpašas atbalsta programmas šo valstu bruņojuma un ekipējuma modernizēšanai atbilstoši augstākajiem mūsdienu standartiem. “Pilnveidojot savas ieroču sistēmas, mums jāskatās tieši uz modernākajām tehnoloģijām, kas atbilst Latvijas militāro vienību uzdevumiem un nepieciešamībai līdzvērtīgi un profesionāli pildīt kaujas uzdevumus ar sabiedrotajiem,” teica ministrs. Pēc Ģ.V. Kristovska domām, šis process varētu tikt paātrināts ar partnervalstu atbalstu.

Abas amatpersonas pārrunāja Latvijas atbalstu Irākas krīzes risināšanā, kā arī Latvijas uzņēmējvalsts spēju attīstīšanu.

M1.JPG (18958 bytes)
Vakar Rīgas pilī: Latvijas Valsts prezidente tikās ar ASV vēstnieku Braienu Karlsonu un ASV bruņoto spēku komandieri ģenerāli Ričardu Maijersu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ģenerāļa R. Maijersa sarunas laikā ar NBS komandieri kontradmirāli G.A. Zeibotu pārrunāta Latvijas Nacionālo bruņoto spēku struktūras reforma, kā arī divpusējās militārās sadarbības jautājumi.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!