• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pieredzi Gruzijas drošības sistēmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2003., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas parlamentāriešu sadarbību

Vēl šajā numurā

12.06.2003., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pieredzi Gruzijas drošības sistēmai

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs otrdien, 10.jūnijā, tikās ar Gruzijas Aizsardzības ministrijas delegāciju, kas ieradusies Latvijā, lai piedalītos Baltijas valstu un Lielbritānijas rīkotā divu dienu seminārā par sadarbību ar Gruziju drošības un valsts aizsardzības jautājumos.

E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija var dalīties pieredzē ar Gruziju jautājumos, kas skar NATO integrācijas plānu un to īstenošanas mehānismu izveidošanu, kā arī kontroli pār militāro sistēmu. Sarunās ar Gruzijas pusi Latvija ir piedāvājusi iespēju mācībām Liepājas ūdenslīdēju skolā, kas ir viena no modernākajām Eiropā.

Gruzijas Nacionālās drošības padomes Aizsardzības jautājumu departamenta direktors Levans Nikoleišvili norādīja, ka Gruzija pievērš lielu uzmanību angļu valodas apguvei, kā arī nacionālās drošības koncepcijas izstrādāšanai. “Mums ir ļoti būtiska Latvijas un pārējo Baltijas valstu pieredze integrācijā NATO, tāpēc šajā seminārā Gruzija cer iegūt noderīgus padomus valsts tālākai attīstībai,” teica L. Nikoleišvili.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministriju valsts sekretāri pagājušā gada decembrī vienojās, ka Baltijas valstis sniegs palīdzību Gruzijai aizsardzības politikas plānošanas, starptautisko attiecību, NATO integrācijas, krīzes vadības, sabiedrisko attiecību, resursu plānošanas, bruņoto spēku demokrātiskās kontroles, apgādes, juridisko jautājumu un militārās apmācības jautājumos, lai palīdzētu šīs Kaukāza valsts integrācijai eiroatlantiskajās drošības struktūrās.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!