• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visīstākais eiropietis ir savas zemes patriots. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2003., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.06.2003., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visīstākais eiropietis ir savas zemes patriots

10.jūnijā Valsts prezidente tikās ar Paneiropas ūnijas prezidentu

VIKE.JPG (29191 bytes)

Foto: Juris Krūmiņš — “LV”
Valsts prezidente un Paneiropas ūnijas prezidents Oto fon Hābsburgs

VIKE1.JPG (28212 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un prezidentes padomnieks ārlietās Andrejs Pildegovičs sarunā ar Paneiropas ūnijas prezidentu Oto fon Hābsburgu
(pa labi, priekšplānā)

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien Rīgas pilī tikās ar Paneiropas ūnijas prezidentu Oto fon Hābsburgu, pārrunājot Eiropas apvienošanās pirmssākumus un šodienas aktualitātes.

Valsts prezidente pateicās Oto fon Hābsburgam par viņa mūža ieguldījumu vienotas Eiropas radīšanā un principiālu, drosmīgu Baltijas valstu atbalstīšanu, gan esot Eiropas Parlamenta deputātam no 1979. līdz 1999.gadam, gan virzot brīvas un vienotas Eiropas ideju caur sabiedriskās organizācijas “Paneiropas ūnija” ietvariem. Prezidente sacīja, ka Hābsburgu dzimtas spilgtais pēcnācējs O. Hābsburgs ir pelnījis daudz atzinības par totalitāro režīmu spaidos bijušo valstu atbalstu cauri gadu desmitiem. O. Hābsburgs apliecināja, ka arī trimdā dzīvojošās latviešu kopienas ir darījušas milzu darbu, lai vienotībā nepārtraukti liktu pasaulei atcerēties par okupēto Latviju un pārējām Baltijas valstīm.

— Oto Hābsburga viedoklis

Pārspriežot dažādas jaunās Eiropas aktualitātes, O. Hābsburgs uzsvēra, ka Baltijas valstīm vēsturiski ir bijusi ļoti nozīmīga loma vienotās Eiropas idejas virzīšanā, jo jau 1923.gadā Baltijas valstu prezidenti ir pauduši konkrētu atbalstu Paneiropas ūnijas radīšanai, tajā skaitā ziedojuši finanses tās darbības sākumam. Viņš arī augsti novērtēja V.Vīķes-Freibergas sniegumu Eiropas idejas virzīšanā Latvijā, paužot pārliecību, ka Latvijas pilsoņi tautas nobalsošanā izdarīs pozitīvu lēmumu par savas valsts pilntiesīgu vietu Eiropā. “Jūsu drosmīgā darbība prezidenta amatā ir daudzkārt apliecinājusi, ka visīstākais eiropietis ir tas, kurš ir īsts savas zemes patriots – tāds, kāda esat jūs pati,” sacīja O. Hābsburgs.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!