• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret cilvēktirdzniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2003., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Par Liepājas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Vēl šajā numurā

11.06.2003., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret cilvēktirdzniecību

10. jūnijā Iekšlietu ministrijā izveidota darba grupa, kurai līdz 1. novembrim jāizstrādā vienota valsts programma cīņai ar cilvēktirdzniecību. Projektā paredzēts noteikt, kā bērnu tirdzniecības apkarošanas jomā būtu jāsadarbojas dažādām iekšlietu iestāžu struktūrvienībām, kā arī tiks izstrādāti konkrēti priekšlikumi šīs problēmas risināšanā. Darba grupu vadīs Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Bluķis, tajā tiks pieaicināti arī pārstāvji no citām ministrijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

Darba grupas izveidošanas iniciatore ir Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Linda Mūrniece. No 1. līdz 3. jūnijam viņa Somijā piedalījās konferencē “Pārtraukt bērnu tirdzniecību – mūsdienu verdzību”, kur tika diskutēts par bērnu tirdzniecības problēmām Baltijas valstīs. Kaut gan, saskaņā ar Valsts policijas informācijas datiem, Latvijā šādi gadījumi nav oficiāli fiksēti, Linda Mūrniece uzskata, ka ir jāpilnveido sadarbība starp Iekšlietu ministrijas struktūrvienībām un tiesībsargājošajām iestādēm, lai Latvijas iedzīvotāji varētu būt droši par saviem bērniem un nenāktos runāt jau par konkrētiem bērnu tirdzniecības gadījumiem.

Kā liecina Valsts policijas statistika, vēl aizvien satraucoši ir skaitļi, kas liecina par to nepilngadīgo skaitu, kas cietuši noziedzīgos nodarījumos. Piemēram, šā gada četros mēnešos ir cietis 531 nepilngadīgais, tajā skaitā 49 gadījumos konstatēta cietsirdība un vardarbība pret nepilngadīgo, 13 – vardarbīga dzimumtieksmes apmierināšana, 17 – pavešana netiklībā, 14 – izvarošana. Par to, ka šie dati ir savstarpēji saistīti, tika runāts arī konferencē Somijā, atzīmējot, ka Baltijas jūras reģionā ir ap 700 000 bērnu tirdzniecības upuru un viņu skaits pieaug. Daudzi no cietušajiem ir prostitūcijas, seksa tirdzniecības un bērnu pornogrāfijas upuri.

Linda Mūrniece uzsver: “Latvijā cilvēktirdzniecības un tajā skaitā bērnu tirdzniecības problēmai līdz šim veltīts pārāk maz uzmanības. Iekšlietu sistēmā ar cīņu pret bērnu tirdzniecību nodarbojas daudzi dienesti, šos jautājumus risina arī citās tiesībsargājošās iestādēs, taču nav izveidojusies cieša savstarpējā sadarbība. Arī šie jautājumi ir jāatrisina. Konferences laikā, iepazīstoties ar citu valstu pieredzi, sapratu, ka ir jārīkojas, turklāt tas jādara nekavējoties. Tas ir tikai pirmais solis, kas tiks veikts, lai mēs būtu reāli gatavi cīņai pret bērnu tirdzniecību.”

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!