• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un "Ventspils naftas" attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un “Ventspils naftas” attiecībām

6.jūnijā tiekoties ar akciju sabiedrības “Ventspils nafta” (VN) akcionāru pārstāvjiem, ekonomikas ministrs Juris Lujāns pauda savu stingro nostāju par valsts kā kapitāla daļu turētājas ierobežojošo statusu uzņēmuma saimnieciskajā darbībā. Tikšanās laikā J.Lujāns norādīja uz valsts diskriminējošā statusa aspektiem akcionāru līgumā.

Tikšanās sākumā ministrs definēja tēmas, kuru kontekstā būtu atveramas turpmākās sarunas, valsts un VN kā uzņēmuma attiecības, valsts kā kapitāla daļu turētāja uzņēmumā un valsts kapitāla daļu privatizācija.

VN akcionāru pārstāvji pauda ministram gandarījumu par izrādīto interesi attiecībā uz uzņēmuma struktūru un darbību, pēdējo piecu gadu laikā tas esot pirmais valdības mēģinājums interesēties par VN darbību. Akcionāru pārstāvji augstu novērtēja valdības un ekonomikas ministra pozīciju naftas tranzīta plūsmas atjaunošanā pa cauruļvadu.

VN akcionāru pārstāvji izteica atbalstu J.Lujāna iniciatīvai akcionārlīguma kontekstā turpināt pragmatisku dialogu, uzsverot, ka akcionāru līgums tapis pirms pieciem gadiem, iekļaujot tajā maksimālas garantijas privātajam akcionāru sektoram. VN akcionāru pārstāvji piekrita J.Lujāna iniciatīvai izstrādāt rakstiskus priekšlikumus par to, kas tiek sagaidīts no valsts, lai veicinātu uzņēmuma biznesa attīstību un naftas tranzīta pa cauruļvadu atjaunošanu.

Puses vienojās, ka turpmākais dialogs būs balstīts pragmatiskos apsvērumos, sarunas virzot tā, lai valsts kā līdzīpašnieces tiesības akciju sabiedrībā “Ventspils nafta” tiktu respektētas.

Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece preses jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!