• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar vēlmi kopīgi strādāt vienotajā Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar vēlmi kopīgi strādāt vienotajā Eiropā

Piektdien, 6.jūnijā, Latvijas Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Ungārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Katalinu Sili

U1.JPG (22590 bytes)
Piektdien Saeimas namā: Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, Ungārijas Republikas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja Katalina Sili un viņas vadītā delegācija
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
U2.JPG (21902 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Ungārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja Katalina Sili
(otrā no labās) un viņas vadītā delegācija, tiekoties ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri (pirmā no labās) un Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Inesi Vaideri (trešā no labās)

5.jūnijā oficiālā vizītē Latvijā ieradās Ungārijas Republikas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja Katalina Sili un viņas vadītā delegācija.

Ungārijas parlamenta vadītāja 6.jūnijā tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, kā arī ar Eiropas lietu komisijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā un Latvijas un Ungārijas divpusējās attiecības.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pauda patiesu prieku par Ungārijas parlamenta vadītājas vizīti Latvijā, kas ir pirmā K.Sili viesošanās mūsu valstī. Lai gan abu valstu parlamentu vadītājas vairākkārt tikušās dažādos Eiropas forumos, oficiālā vizīte ir laba iespēja pārrunāt vissvarīgākos jautājumus, kas skar un interesē abas puses. I.Ūdre pateicās Ungārijas pusei par NATO protokolu ratificēšanu Ungārijas parlamentā un izteica gandarījumu par 12.aprīļa referenduma rezultātiem – iedzīvotāju vairākums nobalsoja par Ungārijas iestāšanos Eiropas Savienībā. “Tā ir laba zīme arī mūsu valstij, jo parāda, ka arī citas valstis vēlas dzīvot un strādāt kopīgi vienotajā Eiropā,” teica I.Ūdre.

Savukārt Ungārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja K.Sili izteica gandarījumu par iespēju apmeklēt Baltijas valstis, kā arī pauda sajūsmu par mūsu valsti – tās skaistumu un vides sakārtotību. Viņa informēja, ka pagājušonedēļ Ungārijas parlamentā izskatītais jautājums par NATO protokolu ratifikāciju guvis vienbalsīgu deputātu atbalstu. K.Sili pauda cerību, ka referendums par Latvijas iestāšanos ES būs pozitīvs, kā arī piedāvāja iespēju dalīties pieredzē par pirmsreferenduma kampaņas rīkošanu.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējo attiecību potenciāls ir liels – tas iever gan ekonomisko un tirdzniecības kontaktu paplašināšanu, gan sadarbību kultūrā un izglītībā. Svarīgs solis šajā virzienā ir parlamentāro sakaru intensificēšana, tostarp sadarbības grupu un komisiju līmenī, kā arī sakari starp abu valstu uzņēmējiem.

Sarunas noslēgumā Ungārijas Republikas parlamenta vadītāja informēja, ka jau drīzumā iespējama Ungārijas vēstniecības atvēršana Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!