• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgiem darbiem Eiropas nākotnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgu domu par Latvijas nākotni

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgiem darbiem Eiropas nākotnei

Piektdien, 6.jūnijā, tikās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu valdību vadītāji

REPSE1.JPG (22465 bytes)
Latvijas Ministru prezidents Einars Repše, Dānijas premjerministrs Anderss Fugs Rasmusens, Zviedrijas premjerministrs Jērans Pēšons un Somijas premjerministre Anneli Jētenmeki
Foto: A.F.I.

Piektdien, 6.jūnijā, Ministru prezidents Einars Repše pēc Zviedrijas premjerministra Jērana Pēšona uzaicinājuma ieradās Stokholmā.

Vizītes mērķis bija tikties triju Baltijas valstu un Zviedrijas, Dānijas un Somijas premjeriem, lai pārrunātu 20. un 21.jūnijā Salonikos (Grieķijā) paredzētās ES Padomes sēdes darba kārtības jautājumus.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība tika pievērsta ES Konventa darbam, bēgļu un patvēruma meklētāju, nelegālās imigrācijas un robežkontroles jautājumiem.

Premjeri komentēja 6.jūnijā Briselē notikušo ES Konventa prezidija sēdi, kurā izvirzīti jauni kompromisa varianti. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka vēl ir pāragri komentēt ES Konventa prezidija priekšlikumus un tie ir rūpīgi jāizvērtē. Premjeri atzinīgi novērtēja ES Konventa centienus panākt kompromisu, kas dod pamatu optimismam.

Premjeri atbalstīja domu par to, ka starp Konventa darba noslēgumu un Starpvaldību konferences sasaukšanu ir vajadzīgs pārtraukums jautājumu apsvēršanai.

Sapulces dalībnieki bija vienisprātis, ka nevajadzētu sākt pārskatīt ES Nicas līgumu. Premjeri uzskata, ka ir svarīgi stiprināt visas ES institūcijas — Komisiju, Parlamentu un Padomi, bet vienlaikus ir jāuztur varas līdzsvars starp institūcijām.

Jautājumā par bēgļiem un patvēruma meklētājiem sanāksmes dalībnieki vienojās, ka jāturpina īstenot Tamperes ES Padomē pieņemtos principus par solidaritāti un valstu vienādu atbildību.

REPSE.JPG (20772 bytes)
Foto: A.F.I./epa
Ziemeļvalstu un Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanās laikā Stokholmā 6.jūnijā: Igaunijas premjerministrs Juhans Parts, Zviedrijas premjerministrs Jērans Pēšons, Somijas premjerministre Anneli Jētenmeki, Latvijas Ministru prezidents Einars Repše, Dānijas premjerministrs Anderss Fugs Rasmusens un Lietuvas premjerministrs Antans Vaļonis

Tikšanās laikā pārrunāta arī starptautiskā situācija un Tuvo Austrumu jautājums. Sanāksmes dalībnieki pauda optimismu par Tuvo Austrumu miera procesu un uzsvēra šī kaimiņu reģiona nozīmi ES dalībvalstīm.

Sanāksmes laikā premjeri pieņēma lēmumu rakstīt kopīgu vēstuli Eiropas Komisijas prezidentam Romano Prodi un ES prezidentam — Grieķijas premjerministram Konstantinam Simitim par kuģniecības drošību, īpaši Baltijas jūrā. Premjeri uzsvēra vēlmi, lai ES pievērstu pastiprinātu uzmanību kuģošanas drošībai.

Somijas premjers uzaicināja savus kolēģus tikties tādā pašā sastāvā Somijā šā gada oktobrī pirms ES rudens sammita.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!