• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 30. maija protokola izraksts Nr. 25 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.25 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2000., Nr. 201/204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/7596-latvijas-republikas-ministru-kabineta-sedes-protokola-nr-25-izraksts

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.184

Ārvalstīs izdoto atbilstības novērtēšanas apstiprinājumu un apliecinājumu atzīšanas kārtība

Vēl šajā numurā

02.06.2000., Nr. 201/204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 25

Pieņemts: 30.05.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.25 izraksts

Rīgā 2000.gada 30.maijā

20.§

Ziņojums par valsts kopbudžeta izpildes gaitu 2000.gada I ceturksnī

Apspriešanā piedalījās: G.Bērziņš, K.Pētersone, Ģ.V.Kristovskis, A.Požarnovs, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju.

2. Akceptēt Ministru kabineta ziņojuma projektu par tautsaimniecības attīstību un kopbudžeta izpildes gaitu 2000.gada I ceturksnī.

3. Valsts kancelejai nosūtīt ziņojumu Saeimai.

4. Finansu ministrijai līdz š.g. 14.septembrim (pēc valsts budžeta izpildes šā gada septiņos mēnešos izvērtēšanas) noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam".

5. Labklājības ministrijai sagatavot atsevišķas koncepcijas par to, kā tiks izpildīti Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību ietvertie uzdevumi veselības aprūpes jomā un uzdevumi pensiju jomā, un noteiktā kārtībā iesniegt tās Ministru kabinetā.

6. Izglītības un zinātnes ministrijai sagatavot koncepciju par to, kā tiks izpildīti Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību ietvertie uzdevumi izglītības jomā, un noteiktā kārtībā iesniegt to Ministru kabinetā.

7. Aizsardzības ministrijai sagatavot koncepciju par to, kā tiks izpildīti Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību ietvertie uzdevumi aizsardzības jomā, un noteiktā kārtībā iesniegt to Ministru kabinetā.

21.§

Par Eiropas Savienības PHARE 2000.gada Nacionālo programmu

Apspriešanā piedalījās: R.Zīle, G.Bērziņš, A.Požarnovs, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegto informāciju par Eiropas Savienības PHARE 2000.gada Nacionālās programmas sagatavošanas gaitu.

2. Akceptēt iesniegto Eiropas Savienības PHARE 2000.gada Nacionālās programmas projektu.

3. Paredzēt, ka Eiropas Savienības PHARE 2000.gada Nacionālās programmas īstenošanai nepieciešamā nacionālā līdzfinansējuma iekļaušana valsts budžeta 2001.gadam projektā tiek nodrošināta:

3.1. ministrijām iekļaujot savu sadarbības projektu īstenošanai nepieciešamo finansējumu ministrijas "mērķa griestos";

3.2. iekļaujot sadarbības projektus valsts investīciju programmā;

3.3. pārējos sadarbības projektus atzīstot par prioritāri īstenojamiem un par to finansējumu izlemjot budžeta projekta sagatavošanas gaitā.

4. Noteikt, ka atbildīgās par projektu "Ekonomisko un sociālo apstākļu izlīdzināšana Latgales reģionā" un "Ekonomisko un sociālo apstākļu izlīdzināšana Zemgales reģionā" ir attiecīgās reģionālās attīstības aģentūras.

23.§

Valsts investīciju programmas projekts 2001.–2003.gadam

Apspriešanā piedalījās: A.Kalvītis, I.Sudraba, G.Kaņejeva, Ģ.V.Kristovskis, A.Požarnovs, A.Virtmanis, K.Pētersone, J.Krūmiņš, G.Puķītis, A.Slakteris, G.Veismane, M.Segliņš, I.Bērziņš, V.Legzdiņš, J.Ruško, I.Labucka, R.Zīle, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra sniegto informāciju par Valsts investīciju programmas projektu 2001.–2003.gadam.

2. Ekonomikas ministram A.Kalvītim kopīgi ar finansu ministru G.Bērziņu un īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīli precizēt un saskaņot Valsts investīciju programmas projekta 2001.–2003.gadam kopējo investīciju finansēšanas apjomu, kā arī visu finansu avotu limitus.

3. Valsts investīciju programmas projektu 2001.–2003.gadam turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē pēc valsts budžeta projekta izdevumu "mērķa griestu" izskatīšanas.

26.§

Par papildu finansējuma piešķiršanu cūkgaļas ražošanas tirgus aizsardzības pasākumu aizstāšanai

Apspriešanā piedalījās: A.Slakteris, G.Bērziņš, A.Kalvītis, R.Zīle, A.Požarnovs, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Akceptēt Zemkopības ministrijas iesniegto precizēto Lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2000.gadam.

2. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2000.gada 7.marta sēdes protokollēmuma (prot. Nr.11, 38.§) "Grozījumi lauksaimniecības subsīdiju valsts programmās 2000.gadam" 1.punktu.

3. Pieņemt zināšanai zemkopības ministra A.Slaktera iesniegto informāciju par faktisko lauksaimniecības subsīdiju izlietojumu līdz 2000.gada 25.maijam.

4. Finansu ministrijai, sagatavojot priekšlikumus grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam", izskatīt iespēju no vispārējiem ieņēmumiem prioritāri paredzēt papildu dotāciju 1,0 milj. latu apmērā Zemkopības ministrijas valsts pamatbudžeta programmai "Valsts atbalsts Eiropas Savienības kvalitātes prasībām atbilstošas produkcijas ražošanai".

27.§

Konceptuālais ziņojums par agroklimatisko faktoru radīto zaudējumu kompensāciju lauksaimniecībā

Apspriešanā piedalījās: A.Slakteris, A.Kalvītis, G.Bērziņš, R.Zīle, A.Požarnovs, J.Lapše, B.Bāne, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Zemkopības ministrijas iesniegto konceptuālo ziņojumu par agroklimatisko faktoru radīto zaudējumu kompensāciju lauksaimniecībā (turpmāk — konceptuālais ziņojums).

2. Akceptēt konceptuālā ziņojuma 2.3.apakšpunktā piedāvāto kompensācijas variantu.

3. Finansu ministrijai, sagatavojot priekšlikumus grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam", izskatīt iespēju no vispārējiem ieņēmumiem prioritāri paredzēt papildu dotāciju 1,06 milj. latu apmērā Zemkopības ministrijas valsts pamatbudžeta programmai "Valsts atbalsts Eiropas Savienības kvalitātes prasībām atbilstošas produkcijas ražošanai".

4. Zemkopības ministrijai divu mēnešu laikā sagatavot priekšlikumus apdrošināšanas prēmijām paredzēto subsīdiju saistīšanai ar subsīdiju pretendentu veikto riska apdrošināšanu un noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Valsts kancelejas direktore G.Veismane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!