• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2003., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu pieeju budžeta veidošanā un sastādīšanā

Vēl šajā numurā

06.06.2003., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta ieņēmumiem

Maijā gan valsts pamatbudžets, gan arī lielākais valsts speciālais budžets – sociālās apdrošināšanas budžets – ir saņēmuši rekordlielus ieņēmumus. Tādējādi sociālajā budžetā pēc pieciem mēnešiem ir 12 miljonu latu finansiālais pārpalikums, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par valsts budžeta izpildi maijā.

Maijā sociālās apdrošināšanas budžetā saņemti 51,3 miljoni latu, kas ir lielākais viena mēneša sociālā budžeta ieņēmumu apjoms šogad. Sociālā budžeta lielie ieņēmumi nodrošinājuši, ka maijā tajā veidojies finanšu pārpalikums 9,99 miljonu latu apmērā, kopumā nodrošinot 12 miljonu latu finanšu pārpalikumu sociālajā budžetā. Kopējie sociālā budžeta ieņēmumi piecos mēnešos ir bijuši 235,4 miljoni latu, izdevumi – 223,3 miljoni latu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzsver, ka sociālā budžeta ieņēmumi apliecina Valsts ieņēmumu dienesta darbības efektivitāti aplokšņu algu apkarošanā. “Sociālā budžeta ieņēmumi ir tieši atkarīgi no sociālajām iemaksām, ko nomaksā no algas. Sociālā budžeta ieņēmumi ir pieauguši straujāk nekā vidējā darba alga un ekonomika valstī, tādējādi tas ir skaidrs apliecinājums nodokļu administrēšanas darba uzlabošanai. Atbildot uz jautājumiem par iespējamo pensiju palielinājumu, vienmēr esmu norādījis, ka tā būs tieši atkarīga no cīņas ar aplokšņu algām – te jūs redzat rezultātu, kas mums šogad ļaus indeksēt pensijas vairāk nekā jebkuru citu gadu līdz šim.”

Valsts pamatbudžets maijā ir saņēmis 87,1 miljonu latu, kas ir absolūti lielākais ieņēmumu apjoms vienā mēnesī. Pamatbudžeta piecu mēnešu kopējie ieņēmumi ir 367,8 miljoni latu, izdevumi – 388,3 miljoni latu. Pamatbudžeta fiskālais deficīts piecos mēnešos ir 10,8 miljoni latu.

Savukārt speciālajos budžetos janvārī – maijā ir izveidojies 25 miljonu latu fiskālais pārpalikums: kopējie speciālo budžetu piecu mēnešu ieņēmumi ir 361 miljons latu, izdevumi – 335,3 miljoni latu.

Oficiālie maija valsts kopbudžeta (konsolidētais valsts budžets kopā ar pašvaldību budžetiem) izpildes rādītāji būs zināmi aptuveni jūnija vidū.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!