• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labāku dzīvi Latvijas bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas pieredzi, ieceļot amatpersonas amatā

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labāku dzīvi Latvijas bērniem

3. jūnijā sabiedriskās organizācijas “Latvijas bērnu forums” delegāti tikās ar Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomitejas locekļiem, atsaucoties uz Bērnu foruma iesniegto vēstuli Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājai Ingrīdai Ūdrei. Uz tikšanos bija ieradušies gandrīz visi Saeimas apakškomisijas locekļi.

Bērnu foruma pārstāvji prezentējot savu sabiedrisko organizāciju, vairākkārt uzsvēra, ka forumu veido tikai bērni, tādējādi apliecinot, ka viņi pārstāv bērnu intereses. Savos apgalvojumos un spriedumos bērni atsaucās uz Latvijas Republikas Bērnu tiesību aizsardzības likuma 13. panta 3. punktu uz 17. punktu, kā arī uz Apvienoto Nāciju Organizācijas konvenciju par bērniem un Latvijas Republikas pastāvošajiem likumiem.

Jau iepriekš Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas locekļi bija iepazinušies ar II Latvijas bērnu forumā pieņemto rezolūciju, kurā ir atspoguļoti visi galvenie vadlīniju punkti turpmākai darbībai. Bērnu foruma priekšlikums bija izveidot ministriju konsultatīvās padomes, kurās darbotos bērni, un starpministriju padomi bērnu tiesību aizsardzībā. Saeimas apakškomisija uzklausīja Bērnu foruma viedokli, taču atzina, ka II Latvijas bērnu foruma rezolūcijas izpildē jāiesaista arī citas nevalstiskās organizācijas.

Saeimas apakškomisijas locekļi vienlaikus pauda gandarījumu, ka valstī ir bērni un jaunieši, kuri par savu prioritāti izvirza citu bērnu dzīves uzlabošanu, tādējādi dodot ieguldījumu Latvijas attīstībā.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 159. punktu Bērnu forums tika aicināts piedalīties turpmākajās Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas sēdēs.

Latvijas bērnu foruma informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!