• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par SPRK pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2003., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valkas un Valgas robežu šķērsošanu

Vēl šajā numurā

03.06.2003., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par SPRK pārskatu

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre piektdien, 30.maijā, tikās ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāju Innu Šteinbuku.

Tikšanā laikā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka iesniedza Saeimas priekšsēdētājai I.Ūdrei komisijas gada pārskatu, kurā detalizēti aprakstīta komisijas darbība 2002.gadā.

2002.gadā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija uzraudzīja un regulēja 176 uzņēmumu darbību, to skaitā ir valsts a/s “Latvenergo”, a/s “Latvijas gāze”, SIA “Lattelekom”, valsts a/s “Latvijas pasts”, valsts a/s “Latvijas dzelzceļš” un vēl citi uzņēmumi, kas darbojas regulējamās nozarēs: 43 uzņēmumi energoapgādē, 69 sašķidrinātās gāzes tirgū, 35 telekomunikāciju nozarē, 24 pasta nozarē un trīs dzelzceļa transporta nozarē.

2002.gadā komisija izsniegusi 75 licences sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem un deviņu telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju vispārējās atļaujas, kā arī pieņemti lēmumi par četru licenču anulēšanu enerģētikas nozarē.

Apstiprināti vairāki nozīmīgi normatīvie akti — dabasgāzes tarifu aprēķināšanas metodikas, elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas metodikas, kā arī telekomunikāciju pakalpojumu izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodika.

I.Šteinbuka atzina, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izveidojusies par augsti profesionālu institūciju ar ļoti lielu darba kapacitāti. Komisija augstu vērtē savu neatkarību un spēj uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!