• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par britu uzņēmēju gatavību palīdzēt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2003., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par daudzu sankciju atcelšanu pret Irāku

Vēl šajā numurā

03.06.2003., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par britu uzņēmēju gatavību palīdzēt

Lielbritānija ir gatava palīdzēt Latvijai sagatavoties Eiropai, daloties savā pieredzē un rosinot izpratni par mazo un vidējo uzņēmumu iespējām Eiropas Savienībā (ES) - to vizītes laikā Latvijā teica Britu rūpniecības konfederācijas (CBI) ģenerāldirektors Digbijs Džounss. CBI ir no valsts finansējuma neatkarīga organizācija, kas apvieno britu uzņēmējus un pārstāv viņu intereses, lobējot Lielbritānijas valdību un Eiropas Komisiju Londonā un Briselē, cenšoties padarīt ES direktīvas pēc iespējas vājākas.

Par vienu no būtiskākajiem mērķiem D. Džounss uzskata Latvijas un Lielbritānijas vienotību, pārstāvot uzņēmēju intereses Briselē, taču Latvijas uzņēmēji šo piedāvājumu vērtē dažādi. Kopīgās intereses CBI ģenerāldirektors skaidro ar Lielbritānijas un Latvijas līdzīgo makrovidi - salīdzinoši zemajām nodokļu likmēm un elastīgo darba tirgu, kas būtu jāattīsta vienotiem spēkiem, kā prioritāti izvirzot konkurētspējas palielināšanu attiecībā pret valstīm ar augstākām nodokļu likmēm.

Latvijas Darba devēju federācijas pārstāve Ieva Jaunzeme teica, ka D. Džounsa sadarbības piedāvājums ir izvērtējams salīdzinājumā ar Skandināvijas valstu darba devēju asociāciju atbalstu, jo arī šie partneri, kuri pārstāv citus labklājības politikas principus, ir daudz palīdzējuši Latvijas uzņēmējiem. I. Jaunzeme uzskata, ka britu atvērtība ir vērtējama pozitīvi, taču Latvijai pašai jāpieņem lēmums, kurā blokā iesaistīties un strādāt tālāk. Pārstāvot uzņēmēju viedokli, Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru asociācijas direktors Raimonds Toms pauda, ka Latvijai būtu jāpieņem Lielbritānijas paraugs un Britu rūpniecības konfederācijas ģenerāldirektora piedāvājums kopīgi pārstāvēt uzņēmēju intereses ES. Viņaprāt, ekonomiskā labklājība valstī jāveicina ar investīciju piesaisti, nevis ar nodokļu paaugstināšanu, kas, kā norādīja D. Džounss, būtu paredzama pēc Latvijas iestāšanās ES. R. Toms uzskata, ka jebkura pieredzes apmaiņa ir veicinošs faktors uzņēmējdarbības attīstībā. Latvijas Darba devēju konfederācijas aktivitātes R. Toms vērtē kā nepietiekamas, norādot uz kopējo pieredzes trūkumu ekonomikas politikas veidošanā, tāpēc britu atbalstu viņš uzskata par labu iespēju, kas būtu jāpieņem.

“DIENAS” pielikums “LIETIŠĶĀ DIENA”; pēc N. Kalniņas speciālraksta “Britu uzņēmēji gatavi palīdzēt Latvijas MVU ceļā uz Eiropu”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!