• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2003., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā veicināt ceļu uz NATO

Vēl šajā numurā

03.06.2003., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

• Komponists Pēteris Vasks: “Nezinu, vaina ir dziesmās vai manī, taču es neko neatceros no tā, ko Eirovīzijā esmu dzirdējis. Tomēr Eirovīzija ir iespēja Eiropas mietpilsoņiem atgādināt par Latvijas esamību. Man bieži ir liels kauns par latviešu tautas kalpa gara godā celšanu: ko mēs varam - maza tautiņa, kam vajadzīga mūsu valoda? Tā ir kalpu domāšana - neticība pašiem sev. Ar pašcieņu mums ir vāji. Par to liecina arī sagrozītie Latvijas dalībnieku uzvārdi. Varu pateikt, ka ārzemēs izdotajos CD mans vārds vienmēr ir ar garo “ē” un skaņdarbu nosaukumi vispirms doti skaidrā latviešu valodā. Pasaule ir iekārtota tā, ka katram putniņam ir sava valoda, tad kāpēc tautai kaunēties no savas valodas?”

Pēc “DIENAS”  pielikuma “TV DIENA”

 

• Latvijas lielākais olu ražotājs Iecavas AS “Balticovo” uzbūvējis Baltijā modernāko putnu barības cehu, ieguldot 960 tūkstošus latu. Jaunā ražotne atbildīs visām ES prasībām, un tādējādi “Balticovo” nodrošinās pati sevi ar sabalansētu un kvalitatīvu barību visu vecumu putniem. Jaunā ceha jauda - vairāk nekā 50 000 tonnu barības gadā: būs ko pārdot arī citiem iekšzemē un ārzemēs. Paredzēts, ka jaunās iekārtas ļaus samazināt ražošanas izmaksas pat par 10%.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Firmas LID izpilddirektore Aiva Vīksna: “Vācijā biju BMW rūpnīcā. Tur valda tāda apātija! Sēž darbinieks krēslā, bezmērķīgi ielūkojas datora ekrānā, apēd ābolīti... Viss notiek lēni, nesteidzīgi. Ievērojama turienes uzņēmēja tā arī pateica: “Domājat, mēs no jums nebaidāmies? Un kā vēl, jo desmit gados jūs esat sasnieguši to, kas mums izdevās daudzās desmitgadēs. Jūs ejat uz priekšu milzīgā tempā!””

Pēc “KAPITĀLA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!