• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatpersonām Valsts kontrolē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2003., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību reformu un valsts aizsardzības sistēmu

Vēl šajā numurā

30.05.2003., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatpersonām Valsts kontrolē

Ceturtdien, 29. maijā, Saeima apstiprināja valsts kontroliera Raita Černaja ieteiktās Valsts kontroles revīzijas departamentu kolēģiju locekļu amata kandidātes: vecāko valsts revidenti Zaigu Eglīti un vecāko valsts revidenti Inu Balceviču. Pirms kandidatūru ieteikšanas Saeimai saskaņā ar Valsts kontroles likumu valsts kontroliera ieteikto amatu kandidātu atbilstību amatiem izvērtēja Valsts kontroles (VK) padome.

Zaiga Eglīte ir sociālo zinātņu maģistre, viņai ir arī Latvijas Universitātē iegūta rūpniecības plānošanas ekonomista izglītība. VK strādā kopš 2002.gada, ir vecākā valsts revidente, VK Valsts budžeta un revīzijas departamenta sektora vadītāja. Iepriekšējā darba vietā – Valsts kasē – Z. Eglīte strādājusi deviņus gadus, bijusi Valsts kases pārvaldnieka vietniece. Pirms tam strādājusi Finanšu ministrijā. Guvusi papildizglītību kursos un semināros ASV, Austrijā un Latvijā.

Ina Balceviča ir ekonomikas maģistre, VK strādā no 1996.gada. Ir vecākā valsts revidente, Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta sektora vadītāja vietas izpildītāja. Papildu apmācību guvusi Apvienotās Karalistes Nacionālajā valsts kontrolē un INTOSAI rīkotās mācībās.

Revīzijas departamenta kolēģijas loceklis ir valsts amatpersona, un šā amata kandidātiem Valsts kontroles likums izvirza noteiktas prasības un ierobežojumus. Valsts kontroles likums paredz sešus VK padomes locekļus un pa sešiem revīzijas departamenta kolēģijas locekļiem katrā revīzijas departamentā.

Par VK padomes locekli apstiprināšanai ieteiktā Gaļina Kaņejeva balsojumā neguva Saeimas atbalstu.

Indira Ozola, valsts kontroliera padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!