• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazākumtautību skolu pāreju uz mācībām valsts valodā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2003., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (26.5.2003. - 1.6.2003.)

Vēl šajā numurā

30.05.2003., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazākumtautību skolu pāreju uz mācībām valsts valodā

Vakar, 29.maijā, Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja akceptēja Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta sagatavoto rīcības plānu mazākumtautības skolu pārejai vidusskolās uz mācībām galvenokārt valsts valodā. Tas sagatavots ar mērķi nodrošināt Izglītības likuma, Vispārējās izglītības likuma un citu normatīvo dokumentu izpildi. Rīcības plānā paredzēts novērtēt mazākumtautību skolu gatavību realizēt vidējās izglītības programmas atbilstoši likumu prasībām un sniegt organizatorisku, metodisku un finansiālu palīdzību skolām sagatavoties pārejai uz mācībām galvenokārt valsts valodā.

Rīcības plānā iecerēts līdz šā gada 12.jūnijam apkopot sākotnējo informāciju par Rīgas mazākumtautību skolu gatavību reformai. Līdz 15.augustam paredzēts izveidot datu bāzi par izglītības iestādēm, kas realizē mazākumtautību vidējās izglītības programmas, pēc tam šī informācija regulāri tiks papildināta, izmantojot skolu sniegtās ziņas.

Līdz šā gada 1.septembrim sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju iecerēts izveidot informatīvu materiālu skolu administrācijām par vidējās izglītības programmu izmaiņām mazākumtautību skolās. Savukārt līdz šā gada 1.decembrim plānots izdot informatīvu materiālu, kas būs domāts plašākam sabiedrības lokam.

Rīcības plānā paredzēts līdz šā gada 11.jūnijam sarīkot mazākumtautību skolu vadītāju informatīvu sanāksmi par mazākumtautību vidējās izglītības programmām, bet no 15.augusta līdz 25.augustam iecerēts organizēt “apaļā galda” semināru. Līdz 15.augustam mazākumtautību skolām tiks sniegta metodiska palīdzība izglītības iestādes rīcības plāna shēmas izveidē, bet līdz 15.oktobrim katrai mazākumtautības izglītības iestādi būs jāsagatavo savs rīcības plāns pārejai uz mācībām galvenokārt valsts valodā un šis rīcības plāns jāsaskaņo ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteju un Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu.

Līdz 15.novembrim paredzēts apkopot informāciju par mazākumtautību skolu rīcības plāniem un izanalizēt, kāda materiālā, metodiskā un organizatoriskā palīdzība būs nepieciešama skolām.

Vienlaikus tiks meklēts finansējums reformas īstenošanai. Līdz 15.augustam paredzēts iesniegt priekšlikumus Rīgas pilsētas budžeta projekta programmai “Atbalsts mazākumtautību skolām”, jau jūnijā tiks iesniegti priekšlikumi Izglītības un zinātnes ministrijai, lai piesaistītu arī valsts līdzekļus.

Līdz 2004.gada 31.maijam paredzēts izveidot mazākumtautību skolu vidējās izglītības programmas, ko ieviesīs 2004./2005.mācību gadā. Pēc tam iecerēts regulāri apmeklēt skolas, veikt anketēšanu un regulāri sniegt informāciju par reformas gaitu Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejai.

2005.gada vasarā paredzēts izanalizēt pirmā mācību gada rezultātus, apzināt pedagogu pieredzi, rīkot tālākizglītības kursus, seminārus, pieredzes apmaiņas un rīkot konferenci par mazākumtautību vidējās izglītības mācību programmu galvenokārt valsts valodā ieviešanas pirmā mācību gada rezultātiem.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!