• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nevēlēšanos dancot pēc citu stabules. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2003., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pakāpienu uz jauniem tirgiem

Vēl šajā numurā

30.05.2003., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nevēlēšanos dancot pēc citu stabules

Igaunijas politiskās partijas neatbalsta ieteikumu mīkstināt prasības pilsonības iegūšanai, lai arī to savā vizītē ieteicis Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Valters Švimmers, kurš apgalvo, ka Igaunijā dzīvojošie cittautieši nav nesen ieradušies imigranti, bet gan ilggadēji iedzīvotāji.

Viens no galvenajiem pilsonības likuma veidotājiem Marts Nuts sacīja, ka prasības var tikt vienkāršotas, tikai atsakoties no prasības zināt igauņu valodu, taču nav iemesla tā darīt. It īpaši tāpēc, ka vairākas Eiropas valstis, ieskaitot Dāniju un Zviedriju, ir pat padarījušas stingrākas pilsonības iegūšanas prasības. Reformu partija neatbalsta izmaiņas pilsonības iegūšanas prasībās. Atsauce uz politisko gribu to darīt varētu būt radusies no partijas “Res Publica” priekšvēlēšanu solījumiem krievu valodā iznākošajos medijos. “Res Publica” apgalvo, ka partija nepiekritīs valodas prasības atvieglošanai. Igaunijā ir apmēram 150 000 bezvalstnieku un viņu skaits pēdējos trijos gados sarucis tikai par 25 000.

Pēc “EESTI PÄEVALEHT”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!