• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gatavojamies lielajiem dziesmu svētkiem un "karam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2003., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaules daiļākās balsis nu atkal vienā zvaigznājā

Vēl šajā numurā

29.05.2003., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gatavojamies lielajiem dziesmu svētkiem un “karam”

Par Dziesmu svētku koru konkursa finālu

Pamatojoties uz XXIII vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru atlases skates rezultātiem, žūrijas komisijas lēmumu un koru nolikumu, uz konkursa finālu izvirzīts 61 koris deviņās kategorijās.

A grupā, kurā iekļauti pilsētu kori, sacentīsies 11 jauktie, 9 sieviešu un 5 vīru kori, B grupā – pagastu un mazpilsētu kori – dziedās 10 jauktie, 3 sieviešu un 3 vīru kori, bet atsevišķā jauniešu koru kategorijā spēkiem mērosies 8 kori. Mūzikas mācību iestāžu kori un kori, kuru sastāvā skatē bija vairāk nekā puse mūzikas mācību iestāžu audzēkņu, kā arī augstāko žūrijas vērtējumu skatēs ieguvušie kori veidos atsevišķu – D kategoriju, kurā piedalīsies 8 kolektīvi. Pirmo reizi dziesmu karu vēsturē koru finālā par labākā kora nosaukumu cīnīsies arī senioru kori.

Koru konkurss Latvijas Universitātes Lielajā aulā norisināsies divas dienas – 30.jūnijā un 1.jūlijā, kad katrs koris dziedās trīs dziesmas a cappella – vienu obligāto dziesmu no Dziesmu svētku repertuāra, vienu latviešu komponista orģināldziesmu vai tautasdziesmas apdari un vienu brīvas izvēles dziesmu. Koru māksliniecisko un tehnisko sniegumu vērtēs starptautiska žūrija.

Dziesmu karu uzvarētāju paziņošana un laureātu apbalvošana notiks Doma laukumā 1.jūlijā pulksten 22. Visi konkursa dalībnieki tiks apbalvoti ar zelta, sudraba, bronzas diplomiem un piemiņas medaļām. Laureātiem paredzētas naudas prēmijas – 600, 400 un 200 latu, kā arī vairākas speciālbalvas.

Ilze Štāla, Dziesmu svētku darba grupas sabiedrisko attiecību koordinatore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!