• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Apvienoto Karalisti finanšu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2003., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75362

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāds būs jaunais Kriminālprocesa likums

Vēl šajā numurā

28.05.2003., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Apvienoto Karalisti finanšu jomā

Vakar, 27.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valsts kontrolieri seru Džonu Bornu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu sadarbību valsts finanšu sistēmas pārvaldes un kontroles iespēju pilnveidošanā un to pārraudzību parlamentu līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes palīdzību Latvijai, daloties pieredzē un sniedzot konsultācijas par valsts finanšu sistēmas pilnveidošanu. Viņa pastāstīja, ka Saeimā ir izveidota Publisko izdevumu un revīzijas komisija, kuras pilnvarās ietilpst valsts budžeta izlietojumu pārraudzība un kontrole. Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sekmīgā sadarbība ar Valsts kontroli veicina atklātību tieši publisko izdevumu izvērtējumā.

Sarunas dalībnieki pārrunāja jautājumus saistībā ar likumdošanas sistēmas pilnveidošanu valsts kontroles īstenošanas jomā pār finanšu resursu iekasēšanu un izlietojumu. Skartas arī starptautisko audita un grāmatvedības standartu ieviešanas iespējas Latvijā, kā arī Apvienotās Karalistes pieredze šajā jomā.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu sadarbība, daloties pieredzē par finanšu pārvaldes mehānismu darbību, vērtējama kā veiksmīga, tomēr nākotnē to iespējams paplašināt, veidojot vēl ciešāku sadarbību parlamentu komisiju līmenī.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Republikas valsts kontrolieris Raits Černajs.

Sers Džons Borns Apvienotās Karalistes valsts kontroliera amatā ir kopš 1988.gada. Nacionālais audita birojs, kuru vada Dž.Borns, ir no valdības neatkarīga institūcija, kas uzrauga, lai visu ministriju un valsts institūciju līdzekļu iekasēšana un izlietošana būtu likumīga. Par paveikto birojs atskaitās parlamentam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!