• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2003., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ungārijas praksi, integrējoties NATO

Vēl šajā numurā

27.05.2003., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanos

23.maijā Traķos, Lietuvā, notika kārtējā triju Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās, kuras laikā pārrunātas aktualitātes aizsardzības nozarē. Aizsardzības ministri Ģirts Valdis Kristovskis, Margus Hansons un Lins Linkevičs parakstīja kopīgu komunikē, kurā noteikti galvenie Baltijas valstu sadarbības virzieni un uzdevumi līdz nākamajai ministru tikšanās reizei 2003. gada rudenī.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja “Baltbat”, “Baltron”, “Baltnet”, “Baltdefcol” un “Baltccis” projektu līdzšinējo un tālāko attīstību, uzsverot, ka ar 2004. gadu vairāku projektu finansēšana un vadība pilnībā tiks nodota Baltijas valstu ziņā.

Ministri pārrunāja arī katras valsts aizsardzības reformu un NATO integrācijas jautājumus. Gan Latvijas, gan Lietuvas un Igaunijas ministri uzsvēra drošības politikas izmaiņas pēc uzaicinājuma saņemšanas dalībai NATO, kā arī nepieciešamo aizsardzības sistēmu pāreju no teritoriālās aizsardzības uz kolektīvās aizsardzības sistēmas principiem.

Runājot par sadarbību un informācijas apmaiņu krīzes vadības jautājumos starp Baltijas valstu aizsardzības ministrijām, Latvijas aizsardzības ministrs Ģ. V. Kristovskis atzīmēja, ka šāda sadarbība ir ļoti nozīmīga, tā ir jāturpina un jāveicina. Ministrs uzsvēra, ka Latvija šobrīd īpašu uzmanību pievērš bruņoto spēku vadības un kontroles sistēmas attīstīšanai.

Sarunas gaitā pārrunāta arī katras Baltijas valsts dalība starptautiskajās operācijās. Ministri bija vienisprātis, ka ir svarīgi izvērtēt, kā Baltijas valstis aktīvāk un koncentrētāk piedalīsies starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās, ņemot vērā Baltijas valstu un reģiona intereses kopumā.

Viens no sarunu tematiem bija arī Baltijas valstu sadarbība un atbalsts Kaukāza reģiona valstīm, Ukrainai, kā arī citām programmas “Partnerattiecības mieram” valstīm. Ministri atzina, ka jāturpina attīstīt arī daudzpusējā Baltijas valstu sadarbība ar šīm valstīm.

Nākamā ministru tikšanās notiks rudenī Igaunijā.

Kaiva Liepiņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!