• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par spodrinātu Latgales vārdu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2003., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik tālu mums ir līdz Eiropai

Vēl šajā numurā

27.05.2003., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par spodrinātu Latgales vārdu

SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” tuvāko triju gadu laikā plāno jaunas ražotnes izveidošanā investēt ap trīs miljonus latu. Šobrīd uzņēmuma jaudas ir noslogotas gandrīz pilnīgi, tāpēc valde ir pieņēmusi lēmumu būvēt jaunu gaļas kombinātu. Jau nākamajā gadā ir paredzēts uzbūvēt jaunu, ES prasībām atbilstošu kautuvi (jauda - ap 200 cūku un ap 30 liellopu dienā), pēc tam tiks uzbūvēts sadales un desu cehs. SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” valdes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks atzīst, ka ir nepieciešamas nopietnas investīcijas, lai ražotne atbilstu ES prasībām. Šobrīd tiek gatavota arī nepieciešamā dokumentācija, lai piesaistītu SAPARD līdzekļus.

Tā kā uzņēmums orientējas uz pārstrādi, liela uzmanība tiek pievērsta ražošanas modernizācijai, un kopš 2001. gada ir nomainīti ap 95% tehnoloģisko iekārtu. Pagājušajā gadā kombināts jaunu iekārtu iegādē un telpu sakārtošanā atbilstoši ES prasībām ieguldīja ap 300 000 latu. Arī šogad paredzēts ieguldīt ap 200 000 latu.

Jau kopš uzņēmuma dibināšanas ir palielinājušies ražošanas apjomi, kas panākts, pateicoties jaunu iekārtu iegādei. Šobrīd uzņēmums ir sakārtots atbilstoši ES prasībām, un oktobrī ir plānots veikt tā sertifikāciju.

Rēzeknē ražotā produkcija tiek realizēta gandrīz visā Latvijā, kopumā ir ap 2500 klientu. Šogad tiek plānots uzsākt arī produkcijas eksportu. G. Piteronoks prognozē, ka eksportēti tiks ap 10% saražotā. Dienā uzņēmums saražo 10 tonnu gaļas un desu izstrādājumu. Pašlaik sortimentā ir ap 150 produkcijas veidu, no kuriem apmēram 10 ir īpaši pieprasīti un ievērojamos apjomos tiek ražoti katru dienu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs uzskata, ka savu vietu tirgū rēzekniešiem ir izdevies ieņemt, pateicoties produkcijas kvalitātei un atbilstošai cenai.

“DIENAS BIZNESS”; pēc A. Eiduka raksta “RGK 3 gados plāno investēt 3 milj. Ls”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!