• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiroparlamenta vēlēšanu izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2003., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas gāzes" kapitalizāciju

Vēl šajā numurā

27.05.2003., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiroparlamenta vēlēšanu izmaksām

Pēc aptuvenām Centrālās vēlēšanu komisijas aplēsēm, ja referenduma iznākums par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā būs pozitīvs, Eiroparlamenta vēlēšanu rīkošana nākamā gada jūnijā varētu izmaksāt apmēram pusotru miljonu latu.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars pastāstīja, ka šādu summu CVK minējusi finanšu ministram Valdim Dombrovskim, uzsverot, ka aprēķini nevar būt precīzi, jo pagaidām nav Eiroparlamenta vēlēšanas regulējoša likuma, turklāt nav skaidri vēlētāju reģistra izveides principi. Cimdars arī norādīja, ka precīzu budžeta pieprasījumu CVK valdībā nevar iesniegt, jo pagaidām vēl nav notikusi tautas nobalsošana par Latvijas iestāšanos ES.

Pārrunāti iespējamie vēlētāju reģistra izveides varianti. Gan CVK vadība, gan FM bija vienisprātis, ka šis jautājums jāatrisina pēc iespējas ātrāk. FM pārstāvji arī norādīja, ka vēlētāju reģistra izveide varētu kļūt lētāka, ja par pamatu reģistra izveidei ņemtu jau esošās iedzīvotāju reģistra datu bāzes. Šī iemesla dēļ paredzēta darba grupas sanāksme, kurā tiksies CVK pārstāvji, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītājs Mārtiņš Bičevskis un juristi, lai runātu par vēlētāju reģistra izveides pamatkoncepciju.

Pēc BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!