• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2003., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad Rīgā dziesma tuvina tautas un vieno Eiropu

Vēl šajā numurā

23.05.2003., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

• Oskara Kalpaka pieminekļu konkursā iesniegti 18 autoru darbi. Sabiedrības vērtējumam tie nodoti Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīna zālē. Metus varēs aplūkot līdz 27. maijam. Pēc tam žūrija lems par piemērotāko variantu. Kalpaka pieminekļa fonda priekšsēdētājs ir aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Rīgas dome neizskaidrojamā kārtā nolēmusi pieminekli uzstādīt Esplanādē pie ķeizarienei Elizabetei par godu un slavu nosauktās ielas. Bet kāpēc ne tajā pašā Esplanādē pie Kalpaka bulvāra?

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Lietuviešu mazumtirdzniecības tīkla operators “VP Market” trīs Baltijas valstīs pirmajā ceturksnī apgrozījis 229,12 milj. eiru. “VP Market” Lietuvā pieder 168, Latvijā - 55, bet Igaunijā - viens lielveikals.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Rīgas Rātslaukuma jaunbūvju viena kvadrātmetra izmaksas ir šādas: Rātslaukuma pazeme - Ls 520, Kamarina nams - Ls 700, Melngalvju nama komplekss - Ls 900, Rātsnams - Ls 1160, Kalpu nams - Ls 1423. Rātsnama kopējās izmaksas ir ap 11 miljoniem latu - gandrīz četrreiz dārgāk nekā visa Melngalvju nama kompleksa būvizmaksas.

Pēc “DIENAS”

 

• Tauta, kas pielaiž uguni sausajai zālei visur, kur vien to ierauga, pasaulē vēl nebija redzēta. Šoreiz nerunāsim par to, ko šī kolektīvā piromānija liecina par mums pašiem, bet atzīsim faktu, ka pašmāju nebeidzamie ugunsgrēki bijuši tikai treniņš globālajai tēla veidošanas kampaņai. Kopš Latvijas fanu veiktās dedzināšanas Somijā, Turku, ir skaidrs, ka šai lietai ir perspektīva. Ja jau mūsu dedzinātāji spēja sēt uguni zemē, kas ir daudz tālāk ziemeļos, ir skaidrs, ka ikvienā siltākā pasaules valstī visi nodrebēs jau no ziņas, ka latviešu dedzinātāji brauc.

Pēc “DIENAS”

 

• Dzejnieks Imants Ziedonis: “Atcerēsimies Krišjāni Baronu, kaut kāda iztikšana jau bija, bet kas viņam daudz ko maksāja? Galvenais, viņam bija zinātniskā vai patriotiskā griba. Par patriotisko gribu jau mēs vispār vairs nerunājam. Patriotisms it kā nav labās gaumes vārds.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Dzelzceļa pasažieru pārvadātājs SIA BO “Gulbenes-Alūksnes bānītis” pērn nopelnījis 16 815 latus.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Māksliniece Agija Staka pārsteigusi ornitologus ar pētījumu, ka Rīgas namu fasādēs var ieraudzīt vairāk nekā 150 dažādu putnu: 34 ērgļus, 26 pūces, 12 gaiļus, 9 gulbjus, 6 papagaiļus, 5 pāvus, 4 pīles, 3 baložus, pa diviem kraukļiem, gārņiem, medņiem, vanagiem un vēl daudz citu putnu.

Pēc “NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES”

 

• Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar tādu pašu laikaposmu pērn gaļas ražošana Latvijā palielinājusies par 11%. Attiecīgie Lietuvas un Igaunijas rādītāji - 8% un 9%.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!