• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības politiku Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2003., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

22.05.2003., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecības politiku Eiropā

Pirmdien, 19. maijā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Dānijas pārtikas, lauksaimniecības un zivsaimniecības ministri Marianni Fišeru–Bolu. Ministri pārrunāja Eiropas Savienības (ES) iecerēto kopējās lauksaimniecības politikas reformu, kas tiks īstenota, iespējams, jau 2006.gadā. M.Roze vairākkārt uzsvēris, ka Latvija piesardzīgi vērtē piedāvoto reformu, kas paredz tiešo maksājumu atdalīšanu no ražošanas, proti, atbalsts tiktu saimniecībām, nevis par saražotās produkcijas vienībām. M.Fišera–Bola pauda viedokli, ka šis priekšlikums varētu būt visai problemātisks, tāpēc tiešos maksājumus no ražošanas vajadzētu atdalīt tikai daļēji. Ministre uzskata, ka atbalsts ir jāsaņem par zemes racionālu izmantošanu. Baltijas valstu lauksaimniecības eksperti izvērtē, kādas iespējas pēc reformas pavērsies mūsu lauksaimniekiem. Tālab Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības ministri nolēmuši nākamnedēļ Eiropas Savienībā paust vienotu viedokli par šiem jautājumiem.

Kā pozitīvu priekšlikumu paredzētajā kopējās lauksaimniecības politikas reformā M.Roze atzīmēja noteiktās dzīvnieku labturības prasības, kā arī stingros pārtikas drošības un kvalitātes jautājumus ES. Reforma paredz palielināt Eiropas lauksaimniecības konkurētspēju, uzlabot pārtikas kvalitātes un tās drošības standartus. M.Roze piebilda, ka Latvijas iedzīvotāji aizvien lielāku uzmanību pievērš iegādātās pārtikas kvalitātei, mūsu pircējiem ir būtiski zināt, kur ražots attiecīgais pārtikas produkts. “Tieši tirgus prasību izpildē pārtikas apritē ļoti svarīgi ir veidot ciešu saikni starp ražotāju grupām, piegādes un pārstrādes nozarēm,” teica ministrs.

M.Roze un M.Fišera–Bola sarunā skāra arī zivsaimniecības aktualitātes. Abi ministri atzina, ka Baltijas jūra ir svarīgs zvejas objekts gan Latvijas, gan ES zvejniekiem, tāpēc Baltijas jūrā ir jāsaglabā mencu nākamās paaudzes. Dāņu ministre informēja, ka Eiropas Komisija pašlaik izstrādā priekšlikumus par izmaiņām zvejas rīku izmantošanā .

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!