• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ir jāapzinās, ka tālākā nākotne, arī Sēlijas mazpilsētās, būs atkarīga no pašu uzņēmības". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2003., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai veidojam nākotni ar pašu aktivitātēm

Vēl šajā numurā

22.05.2003., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Ir jāapzinās, ka tālākā nākotne, arī Sēlijas mazpilsētās, būs atkarīga no pašu uzņēmības”

Šodien, 22.maijā, sākas III Sēlijas kongress

III Sēlijas kongresa dalībniekiem

Trešais Sēlijas kongress pulcējas laikā, kad Latvija stāv vēsturiskas izvēles priekšā – vai mēs izšķirsimies par pievienošanos Rietumu demokrātijai un civilizācijas vērtībām. Saikne ar Rietumiem Latvijai un arī Sēlijai ir vēsturiska. Mēs augstu vērtējam apgaismības laikmeta darbinieku Gothardu Frīdrihu Stenderu, kurš, strādājot Viesītes novadā, kļuva par latviešu tautas audzinātāju. Daudzsološa ir kongresa dalībnieku iecere, veroties nākotnē, izvērtēt Sēlijas dabas bagātības, kultūrainavu, infrastruktūru un intelektu pirms iestāšanās Eiropas Savienībā.

Sveicot Viesīti kā 2002. gada sakoptāko Latvijas pilsētu tās 75. gadskārtā, lai domājam par to, kā Latvijas mazpilsētas jutīsies jaunajā situācijā. Atzīstama ir Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas zinātnieku sadarbība ar vietējām pašvaldībām, lai attīstītu intelektu un palīdzētu atrisināt problēmas ne tikai Rīgā, bet visos novados.

Iepriecinoši, ka kongresa turpinājums Rokišķos, Lietuvas Republikā, rezumēs saistību ar brālīgo Lietuvu. Aizsākusies tālā senatnē, tā būs uzturama un izkopjama modernajā Eiropā, kurā mēs ceram būt kopā.

Novēlu kongresa dalībniekiem veiksmīgu darbu un visam Sēlijas novadam un tā ļaudīm – laimi un uzplaukumu.

Latvijas Republikas Valsts prezidente

Vaira Vīķe-Freiberga

Rīgā 2003. gada 22. maijā

 

 

III Sēlijas kongresa rīkotājiem un dalībniekiem Viesītē

Lietuvas Zinātņu akadēmija sirsnīgi sveic Sēlijas 3. kongresa rīkotājus un dalībniekus Viesītē un novēl vislabākos panākumus šā iespaidīgā zinātniskā pasākuma norisē.

Vienlaikus gribam izteikt atzinību un cieņu saviem kolēģiem – Latvijas Zinātņu akadēmijai un tās enerģiskajam vadītājam akad. prof. J. Stradiņam par ierosmi izvērst šīs baltu cilts materiālās un garīgās kultūras, tās sakaru ar kaimiņiem izpēti un to, kā reģionālās īpatnības ietekmē integrācijas procesus mūsdienās.

Starp citu, šī ierosme ir radusi atbalsi arī Lietuvā esošajā Sēlijas daļā, kā arī Lietuvas Zinātņu akadēmijā, kuras attīstību daudz veicinājuši zinātnieki, zinātnes organizatori, kultūras un valsts darbinieki, kam saknes rodamas šajā teritorijā. Minētās ierosmes konkrēta izpausme ir arī sēļu konference Rokišķos, kas notiks rīt.

Vēlreiz novēlam kongresa rīkotājiem un dalībniekiem vislabākos panākumus un labklājību ikdienas darbā un personiskajā dzīvē.

Lietuvas Zinātņu akadēmijas prezidents

akad. prof. Benedikts Juodka

Viļņā 2003. gada 22. maijā

“LV” (Andris Sproģis) tulkojums no lietuvju valodas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!