• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas pieredzi Latvijas ceļā uz ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2003., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.05.2003., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas pieredzi Latvijas ceļā uz ES

Vakar, 15.maijā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Patērētāju aizsardzības, pārtikas un lauksaimniecības ministrijas parlamentāro valsts sekretāru Gēroldu Talheimu.

G.Talheims ieradies Latvijā, lai iepazītos ar situāciju lauksaimniecībā pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) 2004.gadā un dalītos Vācijas kā ES dalībvalsts pieredzē šajā nozarē.

G.Talheims sarunas sākumā atzinīgi novērtēja ES paplašināšanos un izteica atbalstu Latvijas integrācijai šajā Eiropas valstu organizācijā. Viņš pastāstīja, ka Vācija apvienošanās procesā ir guvusi lietderīgu pieredzi plānveida ekonomikas transformēšanā uz tirgus ekonomiku. Savukārt Ē.Jēkabsons, uzsverot veiksmīgo sadarbību politikā, ekonomikā un kultūrā, pateicās par Vācijas sniegto materiālo palīdzību un atbalstu pieredzes apmaiņas programmu īstenošanā, semināru un konsultāciju rīkošanā lauksaimniecības un vides aizsardzībā.

Ē.Jēkabsons, runājot par ES paplašināšanās procesu, uzsvēra: “Latvija – daļa no Eiropas – ir kā tilts no rietumiem uz austrumiem. Tas ir Eiropas logs uz Krieviju, un Latvijas un Krievijas robeža jau tuvākajā nākotnē būs Eiropas un Krievijas robeža, tāpēc šeit paveras visplašākās iespējas investīciju ieplūšanai Latvijā.” Viņš informēja arī par 20.septembrī paredzēto tautas nobalsošanu par Latvijas iestāšanos ES un pauda pārliecību par referenduma pozitīvo rezultātu, uzsverot, ka laikā līdz tautas nobalsošanai vēl jāveic nopietns iedzīvotāju informēšanas darbs par nepieciešamību Latvijai iestāties šajā organizācijā. G.Talheims uzsvēra, ka šim skaidrojumam jābūt ne tikai pirms referenduma, bet arī turpmāk – ar konkrētiem piemēriem, jo sabiedrība ir nepārtraukti jāinformē par notiekošajiem procesiem Eiropas Savienībā un tas tikai stiprinās šīs Eiropas valstu savienības pamatvērtības – demokrātiju, drošību un pašnoteikšanos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!