• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Sarunā ar EDSO augsto komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2003., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.210

Par S.Kalnietes komandējumu

Vēl šajā numurā

15.05.2003., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Sarunā ar EDSO augsto komisāru

EKEUSS.JPG (23552 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 13. maijā Rīgas pilī tikās ar EDSO augsto komisāru Rolfu Ekeusu, lai iepazīstinātu viņu ar sabiedrības integrācijas gaitu Latvijā, 2004.gada izglītības reformas gatavošanu, kā arī pārrunātu EDSO konstruktīvo iesaisti ES kaimiņos esošajos reģionos.

Kā pēc tikšanās žurnālistiem uzsvēra Valsts prezidente, Latvijai netiek izvirzītas kādas prasības: “Tas laiks ir garām.” R.Ekeuss vēlas gūt informāciju par 2004.gada izglītības reformas gaitu, gan apmeklējot skolas, gan tiekoties ar amatpersonām. Sarunā ar prezidenti R.Ekeuss apliecinājis, ka Latvijā, kur valsts valoda ir latviešu, tai jābūt dominantei izglītības sistēmā. Abas puses bijušas vienisprātis, ka valsts valoda ir līdzeklis, lai jaunieši varētu pilnībā iekļauties sabiedrībā un būt konkurētspējīgi darba tirgū, bet tajā pašā laikā varētu turpināt izkopt savas dzimtās valodas un kultūras piederību.

Prezidente pēc sarunas, tiekoties ar žurnālistiem, atzinīgi novērtēja vakar valdībā pieņemto grozījumu noteikumos par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu, uz kura pamata 2004.gada 1.septembrī mazākumtautību skolās notiks pāreja uz 60 % mācību priekšmetu apguvi valsts valodā. Viņa norādīja, ka valdība ir precizējusi likumdošanu šajā jautājumā, “skaidri nosakot, kas ir šī reforma un tās mērķis, kas nav pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!