• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grozījumi ar Valsts ieņēmumu dienesta 2001.gada 4.janvāra rīkojumu Nr.4 apstiprinātajos "Metodiskajos norādījumos par pašnodarbināto, iekšzemes darba ņēmēju pie darba devēja-ārvalstnieka un ārvalstu darba ņēmēju pie darba devēja-ārvalstnieka valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanu un uzskaiti". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2003., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.650

Par vienkāršoto muitošanas kārtību

Vēl šajā numurā

07.05.2003., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 646

Pieņemts: 05.05.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.646

Rīgā 2003.gada 5.maijā

Grozījumi ar Valsts ieņēmumu dienesta 2001.gada 4.janvāra rīkojumu Nr.4 apstiprinātajos “Metodiskajos norādījumos par pašnodarbināto, iekšzemes darba ņēmēju pie darba devēja–ārvalstnieka un ārvalstu darba ņēmēju pie darba devēja–ārvalstnieka valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanu un uzskaiti”

1. Sakarā ar 2003.gada 3.aprīļa likumu “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”” apstiprinu grozījumus ar Valsts ieņēmumu dienesta 2001.gada 4.janvāra rīkojumu Nr.4 apstiprinātajos “Metodiskajos norādījumos par pašnodarbināto, iekšzemes darba ņēmēju pie darba devēja–ārvalstnieka un ārvalstu darba ņēmēju pie darba devēja–ārvalstnieka valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanu un uzskaiti”.

2. Atzīt par spēku zaudējušu metodisko norādījumu 2.pielikumu.

3. Rīkojumu un ar šo rīkojumu apstiprinātos metodisko norādījumu grozījumus publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

4. Ar šo rīkojumu apstiprinātie grozījumi stājas spēkā ar 2003.gada 1.maiju.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors K.Ketners

 

Grozījumi “Metodiskajos norādījumos par pašnodarbināto, iekšzemes darba ņēmēju pie darba devēja–ārvalstnieka un ārvalstu darba ņēmēju pie darba devēja–ārvalstnieka valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanu un uzskaiti”

1. Aizstāt pirmās daļas 2.punkta 9.apakšpunktā vārdu “finansu” ar vārdu “finanšu”.

2. Izteikt otrās daļas 33.punktu šādā redakcijā:

“33. Darba ņēmēji ārvalstnieki reģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu maksātāju reģistrā pēc savas dzīvesvietas adreses desmit dienu laikā no statusa iegūšanas dienas (t.i., līdz 193.dienai (ieskaitot) pēc ierašanās Latvijas Republikā), uzrādot pasi vai citu Latvijā atzītu ceļošanas dokumentu.

 

Piemērs.

Darba ņēmējs ārvalstnieks kā vieslektors ierodas Latvijas Republikā 2002.gada 1.decembrī un sāk strādāt pie darba devēja–ārvalstu nodokļu maksātāja, sniedz konsultācijas. 2003.gada 2.jūnijā viņš iegūst likumā noteikto statusu, saskaņā ar kuru viņam jāveic sociālās iemaksas atbilstoši statusam un noteiktajai likmei. Desmit dienu laikā viņam ir jāreģistrējas jaunajā statusā (minētajā gadījumā šī reģistrācija jāveic līdz 11.jūnijam ieskaitot).

183 dienu termiņš, kā to paredz Likums, sākas jebkurā 12 mēnešu periodā. Minētajā gadījumā — ar darba ņēmēja ierašanās brīdi — 2002.gada 1.decembri, un jauna kalendāra gada sākums nav iemesls šī termiņa pārtraukšanai un atsākšanai no jauna.”

3. Papildināt otro daļu ar jaunu 33.1 punktu un izteikt to šādā redakcijā:

“33.1 No 2003.gada 1.maija obligāto iemaksu objekts ir saņemtā atlīdzība.”

4. Izteikt otrās daļas 46.punktu šādā redakcijā:

“46. Ja pārskata ceturksnī atlīdzība nav saņemta un līdz ar to obligātās iemaksas netiek veiktas, ziņojums ir jāiesniedz Likumā noteiktajā termiņā un uzrādot ciparu “0” 1., 2., 3. un 4.ailē”.

5. Svītrot trešās daļas 51.punktu.

6. Aizstāt trešās daļas 52.punktā vārdus “līgumā noteiktā atlīdzība” ar vārdiem “saņemtā atlīdzība”.

7. Svītrot trešās daļas 53.punktu.

8. Izteikt trešās daļas 58.punktu šādā redakcijā:

“58. Ja pārskata ceturksnī atlīdzība nav saņemta un līdz ar to obligātās iemaksas netiek veiktas, ziņojums ir jāiesniedz Likumā noteiktajā termiņā un uzrādot ciparu “0” 1. 2., 3. un 4.ailē”.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!