• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 29. aprīļa noteikumi Nr. 224 "Konkurences padomes lēmumu pieņemšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2003., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74480

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.225

Kārtība, kādā veicami kombinētie komercpārvadājumi, kombinētie pašpārvadājumi vai kombinētie pārvadājumi ar iznomātu transportlīdzekli, kā arī prasības kombinēto pārvadājumu kravas pavaddokumentam

Vēl šajā numurā

06.05.2003., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 224

Pieņemts: 29.04.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.224

Rīgā 2003.gada 29.aprīlī (prot. Nr.23, 12.§)

Konkurences padomes lēmumu pieņemšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta sesto daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības un kārtību, kas Konkurences padomei jāievēro, ierosinot lietu par Konkurences likuma iespējamo pārkāpumu, izmeklējot minētā likuma pārkāpumu vai pieņemot lēmumu;

1.2. termiņus, kas jāievēro Konkurences padomei un iesaistītajām pusēm;

1.3. iesaistītās puses un ieinteresētās trešās puses tiesības saņemt informāciju par procedūru, tikt informētai un uzklausītai.

 

II. Lietas ierosināšana

2. Lietu par Konkurences likuma iespējamo pārkāpumu (turpmāk — lieta) ierosina, pamatojoties uz:

2.1. tās personas iesniegumu, kura ir pamatoti ieinteresēta Konkurences likuma pārkāpuma novēršanā;

2.2. Konkurences padomes iniciatīvu;

2.3. citas institūcijas ziņojumu.

3. Pamatoti ieinteresēta Konkurences likuma pārkāpuma novēršanā ir persona, kurai Konkurences likuma pārkāpuma dēļ ir radies vai var rasties tiesību vai tiesisko interešu aizskārums, kā arī Konkurences likuma pārkāpumā iesaistītā persona.

4. Iesniegumā par iespējamo Konkurences likuma pārkāpumu norāda šādu informāciju:

4.1. pārkāpumā iesaistītās personas;

4.2. fakti, kas liecina par iespējamo pārkāpumu;

4.3. pierādījumi, uz kuriem iesniegums pamatots;

4.4. Konkurences likuma normas, kuras, iespējams, ir pārkāptas;

4.5. fakti, kas liecina par personas pamatotu ieinteresētību Konkurences likuma pārkāpuma novēršanā;

4.6. pasākumi, kas veikti pārkāpuma izbeigšanai pirms tam, kad Konkurences padome saņēmusi iesniegumu.

5. Konkurences padome septiņu dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas paziņo iesniedzējam par lietas ierosināšanu, pamatojoties uz personas iesniegumu, vai par iesnieguma nosūtīšanu citai institūcijai, ja iesnieguma izskatīšana neatbilst Konkurences padomes kompetencei.

6. Konkurences padome var ierosināt lietu, ja tai kļūst zināmi fakti, uz kuriem pamatojoties var konstatēt Konkurences likuma pārkāpumu, kā arī tad, ja Konkurences padomei ir pamats uzskatīt, ka šādi fakti varētu būt.

7. Konkurences padome var ierosināt lietu, pamatojoties uz citas institūcijas ziņojumu, ja tajā ietverta informācija par faktiem, kas liecina vai var liecināt par iespējamo pārkāpumu.

 

III. Lietas izpēte

8. Informāciju, kas nepieciešama Konkurences likumā noteikto uzdevumu izpildei, Konkurences padome iegūst no jebkuras fiziskās un juridiskās personas, valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijas.

9. Tirgus apsekojumu, valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju apmeklējumu laikā informāciju pieprasa sniegt rakstiski vai mutiski. Konkurences padomes amatpersonas tiesības pieprasīt informāciju apliecina pilnvara un dienesta apliecība.

10. Informācijas sniedzējs pieprasīto informāciju sniedz ne vēlāk kā septiņu dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Tirgus apsekojuma laikā pieprasīto informāciju, kuras sagatavošanai nav nepieciešams īpašs apkopošanas vai analīzes darbs, informācijas sniedzējs sniedz nekavējoties.

11. Ja tiek pieprasīta informācija, kuras sagatavošanai nepieciešams īpašs apkopošanas un analīzes darbs, un informācijas sniedzējs objektīvu iemeslu dēļ nevar pieprasīto informāciju sagatavot minētajā termiņā, viņš par to rakstiski paziņo Konkurences padomei, norādot iemeslus un datumu, kad informācija tiks iesniegta. Konkurences padome, ņemot vērā minēto paziņojumu, var noteikt citu informācijas iesniegšanas termiņu.

12. Ja ir ierosināta lieta un informāciju pieprasa no Konkurences likuma iespējamā pārkāpēja, Konkurences padome informē informācijas sniedzēju par Konkurences likuma pantu, kurā noteiktais aizliegums, iespējams, ir pārkāpts.

13. Konkurences padome var vienā lietvedībā apvienot vairākas lietas par vienu un to pašu likuma pārkāpumu viena un tā paša iespējamā pārkāpēja darbībās, ja lietu apvienošana sekmēs to ātrāku un objektīvāku izskatīšanu.

14. Lietas dalībniekiem ir tiesības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iepazīties ar lietu un saņemt informāciju par procedūru jebkurā lietas izpētes procesa stadijā. Tiesības iepazīties ar lietu neattiecas uz informāciju, kas saskaņā ar likumu nav izpaužama.

15. Pirms lēmuma pieņemšanas Konkurences padome rakstiski informē lietā iesaistītās puses vai ieinteresēto trešo pusi par tiesībām iepazīties ar lietu. Konkurences padome noskaidro un izvērtē lietā iesaistīto pušu vai ieinteresētās trešās puses viedokli un argumentus.

 

IV. Lēmuma pieņemšana

16. Pēc nepieciešamo faktu konstatēšanas Konkurences padome izvērtē lietas apstākļus un pieņem lēmumu.

17. Ja lieta ierosināta, pamatojoties uz personas iesniegumu, Konkurences padome lēmumu pieņem mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

18. Ja lieta ierosināta, pamatojoties uz Konkurences padomes iniciatīvu vai citas institūcijas ziņojumu, Konkurences padome lēmumu pieņem mēneša laikā no lietas ierosināšanas dienas.

19. Ja objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams ievērot šo noteikumu 17. vai 18.punktā minēto termiņu, Konkurences padome to var pagarināt uz laiku, kas nepārsniedz četrus mēnešus no iesnieguma saņemšanas vai lietas ierosināšanas dienas.

20. Ja lietā nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, Konkurences padome ar motivētu lēmumu var pagarināt lēmuma pieņemšanas termiņu uz laiku, kas nepārsniedz vienu gadu.

21. Par lēmuma pieņemšanas termiņa pagarināšanu Konkurences padome septiņu dienu laikā paziņo lietā iesaistītajām pusēm un ieinteresētajai trešajai pusei.

22. Par lietā pieņemto lēmumu Konkurences padome septiņu dienu laikā paziņo lietā iesaistītajām pusēm un ieinteresētajai trešajai pusei.

Ministru prezidents E.Repše

Ekonomikas ministra vietā — finanšu ministrs V.Dombrovskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 7.maiju.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!