• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai esam ar Eiropas ideju un pieredzi valsts attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2003., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas nākotni Latvijas skatījumā

Vēl šajā numurā

30.04.2003., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai esam ar Eiropas ideju un pieredzi valsts attīstībā

Vakar, 29. aprīlī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga apmeklēja Daugavpils universitāti, lai iesaistītos diskusijā par Eiropas Savienību un mūsu nākotni tajā

VIKE2.JPG (26958 bytes)
Vakar Daugavpils universitātē: Daugavpils universitātes mācību prorektore Irēna Kaminska, rektore Zaiga Ikere, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un universitātes zinātņu prorektors Arvīds Barševskis
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, turpinot reģionālo augstskolu apmeklējumus, vakar, 29. aprīlī, teica runu Daugavpils universitātē, uzsverot Eiropas ideju kā vienu no būtiskākajiem Latvijas politiskās, ekonomiskās, kultūras attīstības priekšnoteikumiem. Prezidente iesaistījās diskusijā ar studentiem un mācībspēkiem, pilsētas un rajona inteliģenci par augstākās izglītības un zinātnes lomu Latvijas attīstībā, iedzīvotāju labklājības līmeņa atkarību no Latvijas dalības ES, kā arī Latgales reģiona perspektīvām.

Uzrunājot auditoriju, prezidente akcentēja universitāšu kā “gaismas pils” lomu Latvijas reģionu attīstībā, vairojot zināšanu un profesionalitātes telpu.

V.Vīķe-Freiberga skaidroja, ka šodien jaunā Eiropa vēl ir nelīdzsvarota dzīves līmeņa un attīstības ziņā, tomēr vēsturiskā Eiropas Savienības pieredze rāda, ka dalība šajā neatkarīgu valstu apvienībā ir devusi labu pamatu valstu straujai attīstībai. Skaidrojums, atzīmēja prezidente, ir viens – visas valstis pieņēma vienotu demokrātijas izpratni un kopīgās diskusijās izkristalizētu likumu kopumu acquis communautaire. Prezidente uzsvēra arī katra pilsoņa atbildību un iespējas iesaistīties savas valsts attīstībā.

Vaira Vīķe-Freiberga ar klātesošajiem runāja par izplatītākajiem stereotipiem, kas saistīti ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Kā uzsvēra persona, patiesībai neatbilst tas, ka Latvijas ceļš uz ES ir “elites” ceļš, jo šo ārpolitisko mērķi ir noteikušas visas neatkarīgās Latvijas Saeimas, kuras demokrātiskās un likumīgās vēlēšanās ir ievēlējusi tauta, bet parlamentā nav tikušas partijas, kas aktīvi aģitējušas pret Latvijas dalību ES. Arī Atēnās tikko parakstītais Latvijas pirmsiestāšanās līgums ES ir pilnībā likumīgs, un to, vai tas stāsies pilnā spēkā, noteiks tautas nobalsošana 20.septembrī.

Prezidente aicināja klātesošos izvēlēties katram savu mērķi, ko dzīvē sasniegt, jo, tikai apzinoties savas ieceres, ir iespējams pie tām nonākt un sakārtot savu vidi, savu reģionu un Latviju.

VIKE1.JPG (15159 bytes) VIKE3.JPG (26096 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš – “Latvijas Vēstnesim”
Valsts prezidente Daugavpils universitātē kopā ar universitātes mācībspēkiem, studentiem un pašvaldības pārstāvjiem

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!