• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piedalīšanos Irākas atjaunošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2003., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piensaimniecības nozares stabilizēšanu

Vēl šajā numurā

29.04.2003., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piedalīšanos Irākas atjaunošanā

Latvijas uzņēmējiem arī ir pavērušās plašas iespējas iesaistīties Irākas atjaunošanas programmās, slēdzot apakšlīgumus ar ASV kompānijām. ASV Valsts departaments sadarbībā ar ASV Starptautiskās attīstības aģentūru (USAID) ir izplatījis informāciju par Irākas atjaunošanas programmām, kurās iespējams piedalīties arī ieinteresētajiem Latvijas uzņēmējiem.

Pašreiz ir izvirzītas 9 programmas atjaunošanas darbu aktivitātēm Irākā: jūras ostu pārvalde; lidostu pārvalde; galvaspilsētas celtniecība (elektrības padeve, ūdens un sanitārie mezgli, ceļi un tilti, sabiedriskās celtnes – slimnīcas un skolas, apūdeņošanas sistēmas); loģistikas pakalpojumi (noliktavas, muitas, dzeramā ūdens piegāde un nodrošināšana); sabiedrības veselība (veselības servisa atjaunošana); pamata un vidējā izglītība (palīdzība skolām grāmatu izdošanā, skolotāju apmācībā); kadru sagatavošana; vietējā pārvalde un Irākas sabiedrības rīcības programma.

Galvenie līgumi Irākas rekonstrukcijā tiks piešķirti ASV kompānijām, bet ASV sabiedrotajiem tiek dota iespēja pieteikties uz šo līgumu apakšlīgumiem. Tiklīdz tiek parakstīts līgums ar ASV kompāniju, kurai tiek piešķirts galvenais līgums, ieinteresētajiem uzņēmumiem jākontaktējas ar attiecīgo ASV kompāniju, lai paustu savu vēlmi piedalīties apakšlīgumu konkursizsolē. Šobrīd jau piecus no deviņiem izsludinātajiem projektiem Irākas atjaunošanā ir ieguvušas ASV kompānijas. Lēmumi par nākamo projektu galvenajiem līgumiem tiks pieņemti vistuvākajā laikā. Tāpēc regulāri jāseko līdzi jaunākajai informācijai USAID mājaslapā http://www.usaid.gov/iraq/activities.html, kurā tiek ievietota informācija par šiem līgumiem.

Šajā mājaslapā ieinteresētie uzņēmēji, kas vēlas piedalīties Irākas atjaunošanas programmās, var aizpildīt arī pieteikuma anketas. Aizpildītās anketas ASV institūcijas nosūtīs tām ASV kompānijām, kuras iegūs galvenos līgumus. Ieinteresētajiem Latvijas uzņēmumiem jābūt ļoti aktīviem, lai iegūtu iespēju noslēgt apakšlīgumu.

USAID ir sagatavojusi pārskatu par biežāk uzdotajiem jautājumiem un atbildēm Irākas atjaunošanas darbu kontekstā, ar kuru var iepazīties, USAID Reconstruction Contracting Questions and Answers faktu lapu.

Interesentiem tiek piedāvāts pasūtīt iknedēļas izdevumu “Irākas atjaunošanas darbu ziņotājs”, kurā tiek apkopotas svaigākās ziņas par Irākas atjaunošanas darbiem. Skat. www.topiksolutions.com/issues/gingg, lai pasūtītu: http://www.horizoninc.com 

Tā kā USAID mājaslapā nepārtraukti tiek ievietota jaunākā informācija gan par jaunām programmām, gan noslēgtajiem līgumiem, gan interesējošiem jautājumiem, Ekonomikas ministrija aicina ieinteresētos uzņēmējus regulāri sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Latvijas uzņēmējiem ir iespēja iesniegt savus pieteikumus arī ANO programmas “Nafta apmaiņā pret pārtiku” ietvaros.

Šīs programmas ietvaros ASV ir novirzījusi 2,5 miljardus dolāru programmas īstenošanai. Programmas ietvaros paredzēta humanitārās krīzes risināšanai nepieciešamo preču piegāde.

Lai gan programmas nosaukums ir “Nafta apmaiņā pret pārtiku”, tomēr šīs programmas ietvaros ir iespēja piegādāt arī citas preces, piemēram, medikamentus, medicīnas iekārtas, ūdens attīrīšanai nepieciešamās izejvielas, lauksaimniecības un enerģētikas sektoru produkciju.

Plašāku informāciju par programmām un tālāko rīcību iespējams iegūt Ārlietu un Ekonomikas ministrijas mājaslapās, kā arī USAID un ANO mājaslapā— www.un.org/depts/oip .

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!