• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par degvielas tirgu un valsts budžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2003., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Galvenās muitas pārvaldes direktoru

Vēl šajā numurā

23.04.2003., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par degvielas tirgu un valsts budžeta ieņēmumiem

Šā gada pirmajos trīs mēnešos akcīzes nodoklis par naftas produktiem iekasēts par 34% jeb 7,2 miljoniem latu vairāk nekā 2002.gadā. Akcīzes nodokļa kopējie ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī bijuši 45,6 miljoni latu, kas ir ievērojami vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā un pārsniedz arī prognozētos ieņēmumus. Lielāko pieaugumu veido tieši degvielas akcīzes ieņēmumu kāpums.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta operatīvajiem datiem, šogad pirmajos trīs mēnešos akcīzes nodoklis iekasēts par 7,6 miljoniem latu jeb par 20% vairāk nekā 2002.gada janvārī – martā. Martā vien akcīzes nodoklis iekasēts par 14,4 miljoniem latu, kas ir par 1,5 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada martā.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis īpaši norāda, ka ievērojami uzlabojusies akcīzes nodokļa iekasēšana naftas produktiem – pirmajā ceturksnī saņemti 28,5 miljoni latu, par 34% pārsniedzot pērnā gada ieņēmumus. Tādējādi naftas produktu akcīze pārsniegusi plānoto par 3,7 miljoniem latu jeb 15%.

V.Dombrovskis uzsver: “Veiksmīgā akcīzes nodokļa iekasēšana naftas produktiem liecina par labiem rezultātiem cīņā pret naftas produktu kontrabandu un ir svarīgs faktors valsts budžeta ieņēmumu daļas uzlabošanā.”

Salīdzinājumā ar pirmā ceturkšņa ieņēmumu plānu kopējie akcīzes nodokļa ieņēmumi pārsniedz plānotos par 3,9 miljoniem latu jeb 9%. Marta plānu akcīzes ieņēmumi pārsniedz par 1 miljonu latu jeb 8%.

Otrs lielākais kāpums aiz degvielas akcīzes ieņēmumiem šogad ir pieaugums alus akcīzes nodokļa maksājumos. Pirmā ceturkšņa ieņēmumu plāns, iekasējot 1,34 miljonus latu, ir pārsniegts par 0,5 miljoniem latu jeb 61%. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu pirmo trīs mēnešu alus akcīzes ieņēmumi pieauguši par 677 tūkstošiem latu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!