• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu nesašķelt Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2003., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas enerģētikas kārts cenu

Vēl šajā numurā

23.04.2003., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu nesašķelt Eiropu

KDS priekšsēdētājs Edmunds Štoibers brīdina no Parīzes–Berlīnes–Maskavas ass. “Welt am Sonntag” viņš teica: “Šāda ass izraisa bažas īpaši Centrālās un Austrumeiropas valstīs.” Cilvēki šajās valstīs pagājušajā gadsimtā esot kļuvuši par vāciešu īpašā ceļa un padomju hegemonijas upuriem un tāpēc draudzību pret Savienotajām Valstīm izjūtot kā savas brīvības garantijas. Tāpēc ass Parīze–Berlīne–Maskava sašķelšot Eiropu.

KDS vadītājs paziņoja par vizītēm ES kandidātvalstīs Centrālajā un Austrumeiropā. “Tieši Vācijai ir svarīgi šīm valstīm parādīt, ka tās Eiropā ir līdztiesīgas partneres.” Pie Vācijas Eiropas politikas labākajām tradīcijām piederot būt tieši par šo mazāko valstu advokāti. “Tas tika pārkāpts Irākas krīzes gaitā.”

Iespaids par “divu klašu līdzdalību”, kurā toni nosaka vācieši un francūži un pārējie paklausīgi seko, esot “postošs un inde eiropiešu vienotībai”. Tieši par to liecinot pēdējās nedēļas: Tikai viena vienīga Eiropa, kas pārstāv kopēju viedokli, varētu efektīvi ietekmēt ASV pozīcijas. Turpretī daudzbalsīgam Eiropas korim uz ASV būšot “nulles iespaids”.

Štoibers norādīja arī uz kandidātvalstu nozīmi Vācijas ekonomikai: “Labas attiecības ar šīm valstīm ir Vācijas ekonomiskajās interesēs, jo šeit izveidosies lieli tirgi intensīvām ekonomiskajām attiecībām.”

 

Pēc “Welt am Sonntag”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!