• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārtikas importa un eksporta kontroles uzlabošanu uz robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2003., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es izvedu sav māsiņu caur ūdeni, caur akmeni.
Caur akmeni skaldīdama, caur ūdeni laistīdama"

Vēl šajā numurā

17.04.2003., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārtikas importa un eksporta kontroles uzlabošanu uz robežas

LR 8.Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti 2003. gada 16. aprīļa sēdē apsprieda lauksaimniecības apakškomisijas vadītāja un ZZS frakcijas deputāta Pētera Kalniņa informāciju par Meitenes robežpunkta apmeklēšanas rezultātiem.

ZZS frakcijas deputāti, iepazīstoties ar Ministru kabineta vidēja termiņa darbības prioritātēm un 2003. gada rīcības plāna – Deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbību izpildei – sadaļu “Finanšu ministrijas 2003. gada rīcības plāns” konstatēja, ka Finanšu ministrijas vidēja termiņa prioritāte ir minēta “valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanas nodrošināšana Latvijas teritorijā un uz muitas robežas, attīstot efektīvu, vienkāršu un taisnīgu nodokļu un muitas administrēšanu”.

ZZS frakcija uzskata, ka rīcības plānā pietrūkst konkrētības par termiņiem un veicamajiem pasākumiem. Tādēļ ZZS frakcijas deputāti nosūta vēstuli finanšu ministram, kurā informējam par nepieciešamību noteikt konkrētus izpildes termiņus un izstrādāt speciālo darbību aprakstu, kas uzlabotu muitas kontroles darbu.

ZZS frakcija ierosina Finanšu ministrijai paredzēt papildu valsts budžeta līdzekļus 2003. gada budžeta grozījumos, kurus novirzīt muitas kontroles uzlabošanai, piemēram, pārvietojamo rentgena iekārtu kravas automašīnu un jūras konteineru skenēšanai.

ZZS frakcija atbalsta Finanšu ministrijas centienus samazināt kontrabandas apjomus valstī, taču vienlaikus apliecina, ka arī turpmāk pievērsīs īpašu uzmanību muitas darbam, un ZZS ir gatava palīdzēt Finanšu ministrijai pārtikas importa un eksporta kontroles uzlabošanas darbā uz robežas.

Augusts Brigmanis, ZZS frakcijas priekšsēdētājs

Rīgā 2003. gada 16. aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!