• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra vizīti Latgalē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2003., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/411-2796

Par Hāgas Konvenciju civilprocesa jautājumos

Vēl šajā numurā

15.04.2003., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra vizīti Latgalē

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze pagājušās nedēļas nogalē devās divu dienu darba braucienā pa Latgales rajoniem. Piektdien, 11. aprīlī, ministrs Krāslavas rajonā tikās ar Linu audzētāju asociācijas biedriem un citiem lauksaimniekiem. Linu audzētāji izteica gandarījumu par ministrijas attieksmi pret šo tradicionālo Latgales lauksaimniecības nozari – šā gada subsīdijās linu audzētājiem paredzēts izmaksāt 400 tūkstošus latu. Notika draudzīga viedokļu apmaiņa par Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES). Ministrs iepazīstināja klātesošos ar iespējām, kādas zemniekiem pavērs Latvijas dalība ES.

Sestdien zemkopības ministrs Mārtiņš Roze apmeklēja Preiļu rajonu un tikās ar uzņēmējiem, zemniekiem un skolēniem.

Ministrs iepazinās ar uzņēmuma “Preiļu siers” darbu un tikās ar ražotnes vadību. “Preiļu siers” ir lielākais siera eksportētājs Latvijā, kas dod lielu ieguldījumu reģiona ekonomikā. M.Roze atzinīgi izteicās par akciju sabiedrības “Preiļu siers” darbu un augstajiem kvalitātes standartiem uzņēmumā. ““Preiļu siers” ir starp tiem Latvijas uzņēmumiem, kuru kvalitātes standarti pilnībā atbilst Eiropas Savienības prasībām. Uzņēmums augstākās kvalitātes produktu piedāvā gan pašmāju, gan ārvalstu tirgiem,” atzina zemkopības ministrs.

Vēlāk M.Roze devās iepazīties ar zemnieku saimniecībām “Kaktiņi” un “Korsikova”. Ar saimniecību īpašniekiem Tamāru Ivdri un Anatoliju Mūrnieku ministrs pārrunāja aktuālas Latvijas lauku problēmas – ilgtermiņa kreditēšanu, subsīdijas un mūsu zemnieku konkurētspēju Eiropas Savienībā. “Braukājot pa Latviju, tiekoties ar zemniekiem, es redzu, ka arvien vairāk mūsu lauksaimnieku izprot Eiropas Savienības pozitīvos aspektus un cītīgi strādā pie tā, lai, Latvijai iestājoties ES, viņu produkcija spētu konkurēt ES tirgū,” priecīgs pēc tikšanās ar Preiļu rajona zemniekiem paziņoja M.Roze.

Darba dienas noslēgumā ministrs viesojās Jaunaglonas lauksaimniecības arodskolā, kur tikās ar skolas audzēkņiem un pedagogiem. M.Roze atbildēja uz daudzajiem skolēnu jautājumiem par skolas nākotni un iespējamo lauksaimniecības skolu pāriešanu Izglītības ministrijas pakļautībā. Zemkopības ministrs norādīja, ka viņš neatbalsta pakļautības maiņu, jo “Zemkopības ministrija labāk un profesionālāk var raudzīties uz svārstībām darba tirgū un regulēt skolu darbu tā, lai jaunie speciālisti varētu veiksmīgi iekārtoties darbā izvēlētajā profesijā”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!