• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Eiroparlamenta atbalstu visām kandidātvalstīm, arī Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2003., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nelegālajiem imigrantiem un mums

Vēl šajā numurā

10.04.2003., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Eiroparlamenta atbalstu visām kandidātvalstīm, arī Latvijai

8.aprīlī Valsts prezidente Strasbūrā tikās ar Eiropas Parlamenta prezidentu

VIKE1.JPG (21427 bytes)
Otrdien, 8.aprīļa vakarā, Strasbūrā: Eiropas Parlamenta prezidents Pats Kokss un Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 8. aprīlī Strasbūrā tikās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Patu Koksu.

Sarunā tika pārrunāts 9. aprīlī gaidāmais Eiropas Parlamenta (EP) balsojums, kas pozitīvā gadījumā dotu Eiropas Parlamenta piekrišanu sākt Eiropas Savienības pirmsiestāšanās procesu. P.Kokss informēja par debatēm Eiropas Parlamentā šajā sakarā, darot zināmu Latvijas prezidentei, ka ir izdevies atrisināt problēmjautājumus, kas varēja aizkavēt šā lēmuma pieņemšanu. Viņš pauda pārliecību, ka Eiropas Parlamenta balsojums būs pārliecinošs attiecībā uz eventuālajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un radīs priekšnoteikumus, lai pēc 16. aprīļa, kad kandidātvalstis Atēnās parakstīs ES pirmsiestāšanās līgumus, arī Latvija kļūtu par novērotājvalsti ES institūcijās, tajā skaitā deviņi parlamentārieši no Latvijas varēs piedalīties EP darbā. Pats Kokss raksturoja noskaņas dažādās EP frakcijās par paplašināšanās procesu, uzsverot, ka šī ir vēsturiski nozīmīgākā paplašināšanās ES vēsturē un ka kandidātvalstīm jāuzsāk dalība no 2004.gada maija.

Pārrunāts gaidāmais referendums Latvijā par valsts dalību ES un sabiedriskā doma šajā sakarā. Valsts prezidente informēja par valdības darbu sabiedrības informēšanā. P.Kokss apliecināja, ka ir gatavs iesaistīties šajā tautas diskusijā un šā gada septembrī plāno apmeklēt Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests

9.aprīlī Eiropas Parlaments Strasbūrā apstiprināja ES paplašināšanu

Vakar, 9. aprīlī, Strasbūrā Eiropas Parlaments apstiprināja Eiropas Savienības (ES) paplašināšanu, tādējādi desmit pašreizējās kandidātvalstis 2004. gada 1. maijā varēs kļūt par jaunām ES dalībvalstīm.

Desmit atsevišķos balsojumos par katru kandidātvalsti Eiropas Parlaments atbalstīja to uzņemšanu. Desmit pašreizējo kandidātvalstu iestāšanās līgumu parakstīšanas ceremonija paredzēta 16. aprīlī Atēnās.

Eiropas Parlamenta Ārlietu komiteja ar lielu balsu vairākumu jau 19. martā apstiprināja paplašināšanas plānus.

Vairākums kandidātvalstu rīko referendumus šogad. Maltas un Slovēnijas iedzīvotāji martā apstiprināja iestāšanos ES, un arī Ungārija (12. aprīlī) balsos pirms parakstīšanas ceremonijas.

Iestāšanās līgums būs jāratificē kandidātvalstu parlamentiem un visām 15 pašreizējām ES dalībvalstīm.

 

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!