• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2003. gada 4. aprīļa lēmums Nr. 77 "Par grozījumiem ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 2. novembra lēmumu Nr. 17/5 apstiprinātajos "Akciju atpirkšanas noteikumos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2003., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Vēl šajā numurā

10.04.2003., Nr. 56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 77

Pieņemts: 04.04.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 77

(prot. Nr. 15, 4. p.) Rīgā 2003. gada 4. aprīlī

Par grozījumiem ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 2. novembra lēmumu Nr. 17/5 apstiprinātajos “Akciju atpirkšanas noteikumos”

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6.–8. un 17. pantu, likuma “Par vērtspapīriem” 65. pantu un Pārejas noteikumu 10. punktu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Izdarīt ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 2. novembra lēmumu Nr. 17/5 apstiprinātajos “Akciju atpirkšanas noteikumos” šādus grozījumus:

1.1. Papildināt ar jaunu 1.10. punktu:

“1.10. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (tālāk tekstā — Komisija), saņemot pieteikumu par akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu, izmantojot tai pieejamos sakaru un informācijas nodošanas līdzekļus, cik vien ātri iespējams, bet ne vēlāk kā nākamajā darba dienā (tālāk tekstā – nekavējoties), paziņo fondu biržai šādu informāciju:

1.10.1. piedāvātāja rekvizītus;

1.10.2. vienas akcijas atpirkšanas cenu;

1.10.3. piedāvājuma termiņu.

Ja mērķa sabiedrības akcijas nav iekļautas fondu biržas sarakstā, Komisija minēto informāciju ievieto Komisijas mājaslapā internetā.”.

1.2. Izteikt 2.1. punktu šādā redakcijā:

“2.1. Piedāvātājam ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc šo noteikumu 1.3.1. punktā minēto apstākļu iestāšanās vai šo noteikumu 1.3.2. punktā minētā akcionāru pilnsapulces lēmuma reģistrēšanas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā jāiesniedz Komisijai šādi dokumenti:”.

1.3. Svītrot 2.1.5. punktā aiz vārda “dokumenti” vārdus “par piedāvātāja finansiālo stāvokli”.

1.4. Izteikt 2.1.5.1. punktu šādā redakcijā:

“2.1.5.1. Komisijai adresēts rakstveida apliecinājums (saistību raksts) par līdzekļu piešķiršanu piedāvātājam piedāvājumā noteikto saistību izpildei, ja to izsniegusi kredītiestāde, brokeru sabiedrība vai apdrošināšanas sabiedrība, kura ir reģistrēta:”.

1.5. Papildināt 2.1.6. punktā aiz vārdiem “no publiskās apgrozības” ar tekstu:

“un dokuments, kas apliecina piedāvātāja tiesības izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu šo noteikumu 1.3.2. punktā noteikto personu vārdā.”.

1.6. Izteikt 2.4. punktu šādā redakcijā:

“2.4. Komisija izskata pieteikumu un pieņem lēmumu par atļauju izteikt piedāvājumu vai atteikumu 10 dienu laikā pēc visu nepieciešamo normatīvo aktu prasībām atbilstoši noformētu dokumentu saņemšanas. Ja Komisijā nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai tie nav noformēti atbilstoši normatīvo aktu prasībām, Komisija nelemj par atļauju izteikt piedāvājumu vai atteikumu un rakstveidā dara zināmus piedāvātājam konstatētos trūkumus, kā arī termiņu to novēršanai. Ja piedāvātājs Komisijas noteiktajā termiņā novērš Komisijas iepriekš rakstveidā norādītos trūkumus, pieteikums uzskatāms par iesniegtu Komisijā dienā, kad tas pirmoreiz iesniegts Komisijā, un Komisija pieņem lēmumu par atļauju izteikt piedāvājumu vai atteikumu. Ja piedāvātājs Komisijas noteiktajā termiņā nenovērš Komisijas iepriekš rakstveidā norādītos trūkumus, tad pieteikums uzskatāms par neiesniegtu. Komisija nekavējoties informē piedāvātāju par pieņemto lēmumu.”.

1.7. Papildināt 2.5. punktu ar teikumu:

“Ja mērķa sabiedrības akcijas nav iekļautas fondu biržas sarakstā, Komisija pēc lēmuma pieņemšanas par atļauju izteikt piedāvājumu nekavējoties ievieto piedāvājuma dokumentu Komisijas mājas lapā internetā.”.

1.8. Izteikt 2.8.1. punktu šādā redakcijā:

“2.8.1. vidējo svērto cenu, kuru nosaka, ņemot vērā visus akciju iegādes darījumus, kurus šo noteikumu 1.3.1. punktā noteiktajā gadījumā piedāvātājs veicis ar mērķa sabiedrības akcijām pēdējo 12 mēnešu laikā pirms šo noteikumu 1.3.1. punktā minēto apstākļu iestāšanās. Ja piedāvātājs akcijas minētajos darījumos iegādājies, to apmaksu veicot arī privatizācijas sertifikātos, tad, aprēķinot cenu, jāņem vērā privatizācijas sertifikātu tirgus cena darījuma noslēgšanas dienā;”.

1.9. Izteikt 2.8.3. punktu šādā redakcijā:

“2.8.3. akcijas vērtību, ko aprēķina, mērķa sabiedrības tīros aktīvus dalot ar emitēto akciju skaitu. Tīros aktīvus uz vienu akciju aprēķina šādi: no kopējiem aktīviem atskaita mērķa sabiedrības īpašumā esošās pašas akcijas un saistības. Ja mērķa sabiedrībai ir akcijas ar dažādu nominālvērtību, aprēķinot akcijas vērtību, tīros aktīvus sadala proporcionāli katras nominālvērtības akciju īpatsvaram pamatkapitālā. Akcijas vērtības aprēķinā tiek izmantoti dati no pēdējā akcionāru sapulcē apstiprinātā mērķa sabiedrības gada pārskata, par kuru sniegts zvērināta revidenta vai zvērinātu revidentu komercsabiedrības atzinums (ziņojums). Laiks starp tā darbības gada, par kuru ir sagatavots gada pārskats, pēdējo dienu un piedāvājuma iesniegšanas dienu Komisijā nevar būt garāks par 16 mēnešiem.

Ja atbilstīgi normatīvajiem aktiem mērķa sabiedrība sagatavo gada pārskatu ne vēlāk kā septiņus mēnešus pēc pārskata gada beigām, tad akcijas vērtības aprēķinā tiek izmantoti dati no akcionāru sapulcē apstiprinātā gada pārskata, par kuru sniegts zvērināta revidenta vai zvērinātu revidentu komercsabiedrības atzinums (ziņojums). Laiks starp tā darbības gada, par kuru ir sagatavots gada pārskats, pēdējo dienu un piedāvājuma iesniegšanas dienu Komisijā, nevar būt garāks par 19 mēnešiem.

Akcijas vērtības aprēķinā izmanto datus no pēdējā mērķa sabiedrības ceturkšņa pārskata, ja akciju vērtība, kas aprēķināta, lietojot ceturkšņa pārskata datus, ir lielāka par akciju vērtību, kas noteikta, lietojot gada pārskata datus, vismaz par 10 procentiem.”.

1.10. Papildināt ar jauno 2.8.1 punktu:

“2.8.1 Piedāvātājam, kuram saskaņā ar likuma “Par vērtspapīriem” Pārejas noteikumu 10. punktu ir tiesības izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu līdz 2003. gada 26. septembrim, par šo noteikumu 1.3.1. punktā minēto apstākļu iestāšanās dienu uzskatāma diena, kad piedāvātājs parakstījis akciju atpirkšanas piedāvājuma dokumentu.”.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!