• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Horvātiju tūrismā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2003., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militāro mediķu sagatavošanu un apmācību

Vēl šajā numurā

08.04.2003., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Horvātiju tūrismā

TURISMS.JPG (16776 bytes)
Foto: A.F.I.

4.aprīlī ekonomikas ministrs Juris Lujāns tikās ar Horvātijas tūrisma lietu ministri Pavi Županu Ruskoviču (attēlā) un pārstāvjiem no Horvātijas Tūrisma lietu ministrijas.

Horvātijas tūrisma lietu ministre uzsvēra, ka Horvātija vēlētos sākt aktīvu sadarbību ar Baltiju tūrisma jomā. Kaut gan līdzšinējā sadarbība nav bijusi ļoti aktīva, Horvātijas puse ieplānojusi kādā no Baltijas valstīm atvērt tūrisma biroju. Ekonomikas ministrs aicināja Horvātijas pārstāvjus šo biroju atvērt tieši Rīgā, jo Latvijas galvaspilsēta ir lielākā pilsēta ap Baltijas jūru un arī ģeogrāfiski atrodas Baltijas valstu vidū.

J.Lujāns pauda gatavību sekmēt abu valstu sadarbību tūrismā, kā arī aicināja Horvātijas pusi aktivizēt sarunas un abu valstu “Vienošanās par sadarbību tūrisma jomā” izstrādāšanu. Jau ir izstrādāts Vienošanās projekts, kuru tagad analizē abu pušu pārstāvji. Vienošanās projektā paredzēta sadarbība informācijas apmaiņā par likumdošanu, pieredzi un statistikas datiem, konsultācijas tūrisma attīstības veicināšanas u.c. jautājumos.

Ekonomikas ministrs iepazīstināja Horvātijas delegāciju ar pašreizējo situāciju Latvijā sakarā ar tūrisma nozares nonākšanu Ekonomikas ministrijas pārziņā, apgalvojot, ka tūrisms ir nozīmīga tautsaimniecības daļa, kurai turpmāk tiks veltīta daudz lielāka vērība, kā arī palielināts budžets, kas sekmēs šīs nozares attīstību.

J.Lujāns aicināja Horvātijas pusi dalīties pieredzē, kā valsts varētu veicināt šīs nozares attīstību, kā arī ciktāl šīs nozares attīstībā ir valsts loma un kur sākas privātā sektora loma. Horvātijas puse uzsvēra, ka valsts galvenā funkcija šīs nozares attīstības veicināšanā ir nodrošināt nozares attīstībai labvēlīgu vidi un infrastruktūru, savukārt bizness jau paliek privātā sektora ziņā. Noteikti gan esot jāpastāv kooperācijai starp šiem abiem sektoriem. Vēl Horvātijas ministre ierosināja Latvijā, tāpat kā daudzās citās valstīs pasaulē, ieviest tūrisma nodokli, kas savukārt dotu papildu budžetu tūrisma nozares attīstībai valstī.

Horvātijas puses pārstāvji izteica gandarījumu, ka tik daudz tūristu pie viņiem pagājušā gadā braukuši tieši no Baltijas valstīm. J.Lujāns šo mūsu cilvēku aktivitāti izskaidroja ar Horvātijas brīnišķīgo dabu un sauli un to, ka tādējādi Baltijas un Skandināvijas iedzīvotāji cer saīsināt ziemu. J.Lujāns savukārt aicināja horvātus apmeklēt mūsu zemi, jo šeit arī ir skaista daba, interesanta valsts vēsture un kultūra, kā arī iespēja baudīt mazliet aukstāku klimatu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!