• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par spēcinājumu Latgales sirdij. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2003., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgām vērtībām balstītā sadarbībā

Vēl šajā numurā

08.04.2003., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par spēcinājumu Latgales sirdij

Ieviešot dzīvē nesen izstrādāto pilsētas ekonomiskās attīstības stratēģiju, Latgales centrālā pilsēta Rēzekne šogad saņēmusi lielākās investīcijas pēdējos divpadsmit gados. No septiņiem Eiropas Savienības Phare 2000.gada Nacionālās programmas atbalstītajiem projektiem, kas paredzēti ekonomiskās un sociālās attīstības izlīdzināšanai Latgalē un Zemgalē, divi tiek īstenoti tieši par Latgales sirdi dēvētajā Rēzeknē, atnesot pilsētas budžetam vairāk nekā 1,1 miljonu latu.

“Rēzeknei tā tik tiešām ir necerēta veiksme, jo ar šiem projektiem iegūsim gan līdzekļus pilsētas sakopšanai, gan arī nenovērtējamu pieredzi darbā ar ES struktūrām,” atzīst viena no stratēģijas izstrādāšanas darba grupas dalībniecēm, Hansabankas Rēzeknes filiāles vadītāja Maija Muceniece.

Pasaules Bankas konsultants Janušs Ševčuks (Polija) novērtēja Rēzeknes izstrādāto ekonomiskās attīstības stratēģiju kā vienu no labākajām Latvijā, īpaši uzsverot, ka Rēzeknei, kas ir Pasaules Bankas un Bertelsmana fonda atbalstītā projekta Cities of Change pati mazākā dalībniece, jau izdevies saņemt vislielākās investīcijas.

“Rēzekne jau ir izdarījusi to, ko lielākas pilsētas, kaut vai Liepāja un Daugavpils, vēl joprojām nav spējušas. Tagad vienlaikus ar šiem sāktajiem projektiem jāīsteno arī sociālās un kultūras programmas, lai pilsētvide attīstītos kompleksi un kļūtu pievilcīga gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem, un pats galvenais - jādomā par tālāku līdzekļu piesaistīšanu,” sacīja J.Ševčuks.

Kā ar gandarījumu atzīmēja domes priekšsēdētājs Juris Začests, visvairāk - četras reizes, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauguši līdzekļi pilsētas infrastruktūras attīstībai, ko ikviens rēzeknietis jutīšot gan sakārtotajās ielās, gan uzpostajos parkos. Arī Rēzeknes budžetā 2003.gadam atvēlētās summas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, nodrošinot atbilstošu infrastruktūru, sociālajai jomai, izglītībai, kultūras un sporta aktivitātēm ir pieaugušas.

Rēzeknes domes ēkā pašlaik notiek vērienīga rekonstrukcija. Tur par ES finansējumu tiek veidots Rēzeknes biznesa centrs, tiek paplašināta domes sēžu zāle, ierīkojot tur atbilstošu aprīkojumu starptautisko konferenču rīkošanai, video un audio aprīkojumu un citu prezentāciju tehniku. No projekta tiešu labumu saņems gan uzņēmēji, gan Rēzeknes augstskolas studenti, kuriem vienuviet būs pieejama ar uzņēmējdarbību saistītā informācija. Domes ārējo sakaru nodaļas vadītāja Sandra Jonikāne uzskata, ka šis centrs varētu nodrošināt saikni starp līdz šim savrupi eksistējošiem uzņēmējiem, izglītības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un pašvaldību, veidojot savdabīgu ideju banku jauniem projektiem.

Līdz ar vēl septiņām Latvijas pilsētām Rēzekne piedalīsies projektā Latvijas pilsētu programma, kuru finansē Pasaules Banka sadarbībā ar Cities Alliance. Tā kā ekonomiskās attīstības stratēģija pilsētai jau ir izstrādāta, par šā projekta finansējumu Rēzekne izstrādās pilsētas mārketinga jeb pozitīvā tēla veidošanas plānu.

Kā domā S.Jonikāne, rēzekniešiem pirmām kārtām jāmaina domāšana, jāatmet kompleksi un jānovērtē sava pilsēta nevis kā lēta darbaspēka vieta, bet gan kā augošs reģiona centrs.

“DIENA”; pēc A. Rancānes raksta “Latgales sirdi stiprinās Eiropas nauda”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!