• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
FINANŠU MEMORANDS Latvijas Republikas valdības un Eiropas Komisijas vienošanāsPar pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam "Rēzeknes ūdenssaimniecības attīstība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2003., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

FINANŠU MEMORANDS Latvijas Republikas valdības un Eiropas Komisijas vienošanās Par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam"Via Baltica autoceļa uzlabošana. Saulkrastu apvedceļa būvniecība uz Latvijas valsts galvenā autoceļa A1...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

08.04.2003., Nr. 54

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 17.03.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

ISPA pasākums

Nr: 2002/LV/16/P/PE/009

FINANŠU MEMORANDS

Latvijas Republikas valdības un Eiropas Komisijas vienošanās Par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam “Rēzeknes ūdenssaimniecības attīstība”

 

Latvijas Republikas valdība (turpmāk — SAŅĒMĒJVALSTS),

no vienas puses, un

Eiropas Komisija (turpmāk — KOMISIJA), kura darbojas Eiropas Kopienas (turpmāk — KOPIENA) vārdā un kuru pārstāv Reģionālās politikas komisārs Mr. Michel Barnier, no otras puses,

VIENOJAS PAR TĀLĀK MINĒTO:

 

1. pants

2.pantā minētais pasākums tiek īstenots un finansēts no KOPIENAS budžeta līdzekļiem saskaņā ar šī memoranda noteikumiem. 2.pantā minētais pasākums tiek īstenots saskaņā ar Vispārīgiem nosacījumiem, pievienotiem KOMISIJAS un SAŅĒMĒJVALSTS noslēgtajam Ietvara līgumam, ko papildina šī memoranda nosacījumi un tam pievienotie noteikumi.

 

2. pants

Pasākuma identifikācija

Pirmsiestāšanās strukturālās politikas instruments (ISPA), piešķirot dotāciju, piedalās sekojoša pasākuma finansēšanā, kā tas izklāstīts I pielikumā:

Pasākuma numurs: 2002/LV/16/P/PE/009

Nosaukums: Rēzeknes ūdenssaimniecības attīstība

Ilgums: Sākuma datums: datums, kurā šo finanšu memorandu paraksta Komisija

Beigu datums: 2007.gada 31.decembris

Vieta: Rēzeknes pašvaldība

Grupa: Rēzeknes upe Daugavas upes baseinā

 

3. pants

Saistības

1. Maksimālā sabiedrisko vai tiem līdzvērtīgu izdevumu summa, ko drīkst izmantot, aprēķinot palīdzības apjomu, ir e 9 463 000.

2. Saskaņā ar II pielikumā norādīto finansēšanas plānu pasākumam piešķirtās Kopienas palīdzības apjoms ir noteikts 75% apmērā no kopējiem sabiedriskiem vai tiem līdzvērtīgiem izdevumiem.

3. Maksimālā palīdzība no Pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta ir noteikta e 7 097 000 apmērā.

4. e 5 677 600 ir piešķirti no 2002.gada budžeta no budžeta līnijas B7-020. Nākamie maksājumi tiks veikti, pamatojoties uz pasākuma sākotnējo vai pārstrādāto finansēšanas plānu, ņemot vērā pasākuma īstenošanas gaitu un atkarībā no budžeta līdzekļu pieejamības.

 

4. pants

Maksājumi

1. Kopienas palīdzība sedz pasākuma maksājumus, par kuriem SAŅĒMĒJVALSTĪ noslēgtas juridiskas saistības un kuriem konkrēti iedalīti nepieciešamie finanšu līdzekļi. Šiem maksājumiem jābūt saistītiem ar I pielikumā aprakstītajiem darbiem.

2. Maksājumi, kas veikti pirms datuma, kurā Komisija parakstījusi šo finanšu memorandu, nevar pretendēt uz Pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta palīdzību.

3. I pielikumā minētais pasākums un maksājumi, ko veic par pasākuma ieviešanu atbildīgā iestāde, tiek pabeigti ne vēlāk kā līdz 2007.gada 31.decembrim.

Pārskats, kas nepieciešams, lai tiktu izmaksāts palīdzības atlikums, jāiesniedz ne vēlāk kā 6 mēnešus pēc iepriekš minētā datuma.

4. Avansa maksājums ir noteikts e 1 419 400 apmērā un tiek pārskaitīts šādi:

— summa 709 700 EUR apmērā tiek izmaksāta pēc tam, kad šo memorandu ir parakstījusi SAŅĒMĒJVALSTS;

— atlikusī daļa tiek izmaksāta pēc tam, kad SAŅĒMĒJVALSTS parakstījusi līgumu, kas kā pirmais norādīts Ia pielikumā ietvertajā iepirkuma plānā, kā arī pēc 8.3.pantā noteiktā papildu nosacījuma saistībā ar novērtējumu par ietekmi uz vidi izpildes.

 

5. pants

Kopienas likumu un politikas ievērošana

Pasākums tiek realizēts saskaņā ar atbilstošajiem Eiropas Līguma noteikumiem un dod ieguldījumu Kopienas politikas īstenošanā, īpaši attiecībā uz vides aizsardzību un uzlabošanu.

 

6. pants

Intelektuālais īpašums

SAŅĒMĒJVALSTS un I pielikuma 3.pantā minētā par pasākuma ieviešanu atbildīgā institūcija nodrošina, lai tiktu saņemtas visas nepieciešamās intelektuālā īpašuma tiesības uz pētījumiem, rasējumiem, plāniem, publicitātes un citiem materiāliem, kas sagatavoti saistībā ar projekta plānošanu, īstenošanu, uzraudzību un novērtēšanu. Tās garantē, ka Komisijai vai jebkurai Komisijas deleģētai institūcijai vai personai būs nodrošināta pieeja šiem materiāliem un tiesības tos lietot. Komisija izmantos šos materiālus tikai saviem mērķiem.

 

7. pants

Atļaujas un pilnvarojumi

SAŅĒMĒJVALSTS kompetentām institūcijām savlaicīgi un saskaņā ar vietējiem normatīvajiem aktiem jānodrošina jebkura veida atļaujas un pilnvarojumi, kas nepieciešami pasākuma īstenošanai.

 

8. pants

Ar pasākumu saistīti specifiski nosacījumi

Nekādi neierobežojot III pielikuma vispārīgos nosacījumus, KOPIENAS dotācijas piešķiršana pasākumam ir atkarīga no šādiem nosacījumiem:

1. Nosacījums par pieņēmumiem un aktīvu statusu:

KOMISIJA patur tiesības pārskatīt 3.pantā minēto ISPA palīdzības summu, ja piecu gadu laikā pēc darbu pabeigšanas saimnieciskās darbības apstākļi (tarifi, ieņēmumi utt.) būtiski atšķiras no sākotnējiem pieņēmumiem, uz kuru pamata tika noteikts dotācijas apjoms, un/vai ir notikušas būtiskas izmaiņas, kas:

a) skar saimnieciskās darbības raksturu vai tās izpildes nosacījumus vai arī nodrošina nepelnītas priekšrocības kādai privātai vai valsts struktūrai

un

b) radušās saistībā ar jebkuras finansētās infrastruktūras daļas īpašuma formu izmaiņām vai arī saimnieciskās darbības pārtraukšanas vai būtiskas pārveides dēļ.

SAŅĒMĒJVALSTS par šādām izmaiņām informē KOMISIJU, un šādu izmaiņu veikšanai ir nepieciešama iepriekšēja KOMISIJAS piekrišana.

2. Nosacījums par realizēšanas iespējām:

KOMISIJAS dotācija pasākumam ir atkarīga no institūcijām, kas nodrošina nepieciešamos resursus efektīvai aktīvu ekspluatācijai un uzturēšanai.

3. Nosacījums saistībā ar novērtējumu par ietekmi uz vidi:

Otrā avansa maksājuma daļa tiek izmaksāta, ja ir kompetentas iestādes apstiprinājums veikt regulāras revīzijas par dzeramā ūdens mikrobioloģisko kvalitāti Rēzeknes mājsaimniecībās, kuras izmanto individuālās akas un urbumus, atbilstoši Eiropas Komisijas apstiprinātajai kontroles programmai. Revīzija jāveic saskaņā ar direktīvu 98/83/EC, II pielikums, tabulas A un B, 5.pants. Kontroles programma jāiesniedz apstiprināšanai Eiropas Komisijā līdz 2003.gada 30.jūnijam.

4. Nosacījums attiecībā uz iedzīvotāju informēšanu par iespējamiem riskiem: Kompetentām iestādēm jāinformē attiecīgie iedzīvotāji par piemērotiem pasākumiem un korektīviem pasākumiem, kas jāveic riska samazināšanai vai novēršanai, skat. Direktīvu 98/83/EC, 6 (3) pantu, ja tiek atklāts dzeramā ūdens piesārņojums, kas var potenciāli kaitēt cilvēku veselībai. Eiropas Komisija jāinformē par jebkuru šāda veida gadījumu un par Latvijas iestāžu veiktajiem pasākumiem.

5. Nosacījums attiecībā uz alternatīvu ūdens resursu pagaidu pieejamību nepieciešamības gadījumā:

Nepieciešamības gadījumā kompetentām iestādēm jāspēj īslaicīgi nodrošināt attiecīgos iedzīvotājus ar dzeramo ūdeni no citiem resursiem.

6. Nosacījums attiecībā uz stratēģiskā plāna izstrādi:

Līdz 2004.gada 20.jūnijam kompetentām iestādēm jāiesniedz Eiropas Komisijai projekts par dzeramā ūdens apgādes sistēmas atjaunošanu attiecībā uz to Rēzeknes iedzīvotāju daļu, kas nav aptverta šī projekta ietvaros.

 

9. pants

Šī finanšu memoranda pielikumos ietvertie ieviešanas noteikumi ir memoranda neatņemama sastāvdaļa.

Nosacījumu un ieviešanas noteikumu neievērošanas gadījumos Komisija rīkosies saskaņā ar III 1.pielikuma VIII nodaļā noteikto kārtību.

 

10. pants

Šī finanšu memoranda autentiskais teksts ir šis dokuments, kas apstiprināts ar šādiem parakstiem.

 

Rīgā

Briselē

SAŅĒMĒJVALSTS vārdā

KOPIENAS vārdā

I.Sudraba

M.Barnier

Nacionālā atbildīgā amatpersona

Komisārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!