• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmēju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2003., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu

Vēl šajā numurā

03.04.2003., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmēju sadarbību

Vakar, 2.aprīlī, ekonomikas ministrs Juris Lujāns tikās ar Igaunijas vēstnieku Latvijā Tomasu Luku un vēstniecības ekonomisko lietu trešo sekretāru Margusu Solnsonu.

J.Lujāns Igaunijas vēstniekam izteica priekšlikumu, ka jāveido starpvalstu darba grupas reģionam stratēģiski nozīmīgu projektu īstenošanai, nepieciešamības gadījumā piesaistot arī starptautiski atzītus ekspertus. Tādējādi tiktu veicināta Baltijas valstu uzņēmēju sadarbība. Ekonomikas ministrs norādīja, ka 1. aprīlī Latvijas Republikas Ministru kabinetā apstiprinātā Nacionālā inovāciju programma veicinās augsto tehnoloģiju attīstību visā Latvijas teritorijā. Igaunijas vēstnieks Latvijā sacīja, ka tas ir ļoti interesants un progresīvs Latvijas piedāvājums, un norādīja, ka minēto priekšlikumu varētu apspriest padziļināti, tiklīdz būs izveidota jaunā Igaunijas valdība.

Šobrīd savstarpēji svarīgs jautājums ir investīciju piesaiste Baltijas valstīm, vienlaikus veicinot vietējo uzņēmēju attīstību. Sarunas laikā Igaunijas puses pārstāvji izteica gatavību sadarboties ar Latviju atbalsta sniegšanā Baltijas valstu un Somijas elektrotīklu savienojuma projektā “Estlink”. Projekts paredz zemūdens kabeļa izbūvi starp Tallinu un Helsinkiem. Par dalību projektā vienojušās kompānijas Latvijas “Latvenergo”, Igaunijas “Eesti Energia”, kā arī Somijas “Pohjolan Voima” un “Helsinki Energia”.

J.Lujāns īsumā iepazīstināja Igaunijas valsts pārstāvjus ar galvenajām nostādnēm mazo un vidējo uzņēmumu programmā, kuru izstrādā Ekonomikas ministrija. Igaunijas vēstnieks Tomass Luks pauda atzinību un uzsvēra, ka liela nozīme ir arī noslēgtajam trīspusējam brīvās tirdzniecības līgumam.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!