• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Parlamentu savienības konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2003., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plenārsēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

27.03.2003., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Parlamentu savienības konferenci

No 5. līdz 12.aprīlim Santjago, Čīlē, notiks Parlamentu savienības 108.konference, kurā mūsu valsti pārstāvēs Latvijas nacionālās grupas Parlamentu savienībā vadītāja Ingrīda Ūdre (ZZS) un delegācijas locekļi Inese Vaidere (TB/LNNK) un Oļegs Deņisovs (PCTVL).

Parlamentu savienības 108.konferencē parlamentārieši apspriedīs jautājumus, kas skar parlamentu lomu demokrātisko institūciju stiprināšanā un sabiedrības attīstības veicināšanā mūsdienu sašķeltajā pasaulē, kā arī starptautisko sadarbību pārrobežu dabas katastrofu novēršanā un to seku likvidēšanā skartajos reģionos.

Parlamentārieši konferences darba kārtībā var iekļaut arī papildjautājumu, ko var iebalsot ar divu trešdaļu balsu vairākumu. Papildjautājumus var iesniegt izskatīšanai mēnesi pirms konferences; parasti tiek iesniegts ap desmit papildjautājumu par tābrīža aktuālām tēmām.

Konferences ietvaros notiks vispārējas debates par politisko, ekonomisko un sociālo situāciju pasaulē, kā arī speciālas sēdes par Parlamentu savienības reformu.

Savukārt ģeopolitiskajā grupā “Twelve +”, ko veido Eiropas valstis, Kanāda un Jaunzēlande, tiks precizēta pozīcija par Parlamentu savienības reformu, personālijām un balsojumu papildjautājumā, kā arī spriests par citiem aktuāliem jautājumiem.

Parlamentu savienība ir plašākais parlamentāriešu forums, kurā pārstāvētas dažādas politiskās sistēmas, kas dod iespēju sekot līdzi, izvērtēt un vajadzības gadījumā ietekmēt pasaules politikas virzību.

8.Saeimas deputātu darbam starptautisko organizāciju parlamentārajās asamblejās ir izveidotas septiņas delegācijas. To sastāvi un vadītāji tika apstiprināti 2002.gada 5.decembra Saeimas sēdē. Par Latvijas nacionālās grupas Parlamentu savienībā vadītāju tika apstiprināta Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS), delegācijas sastāvā iekļauti Jānis Reirs (JL), Oļegs Deņisovs (PCTVL), Vineta Muižniece (TP), Ēriks Jēkabsons (LPP) un Inese Vaidere (TB/LNNK).

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!