• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Vācijas draudzība ir un būs cieša. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2003., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.03.2003., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Vācijas draudzība ir un būs cieša

Valsts vizīte Vācijā “LV” speciālkorespondenta Jāņa Ūdra skatījumā:

Prof. Imants Freibergs, delegācijas loceklis

— Jūsu individuālajā programmā bija iekļauti objekti, kas atbilst jūsu zinātniskās darbības profilam.

— Mēs apmeklējām “IBM Deutschland GmbH” Berlīnē un “Siemens” Minhenē, un abos uzņēmumos galvenais sarunas temats bija e-pārvalde, kas tagad ir īpaši aktuāla. Gan IBM, gan “Siemens” ir savi risinājumi. Viņi bija ieinteresēti parādīt mums savas jaunākās izstrādnes un arī dzirdēt mūsu viedokli par saviem projektiem. Zīmīgi, ka abas šīs firmas jau ienākušas Latvijā, un viņus interesē sadarbības paplašināšanas iespējas tieši e-pārvaldes jomā. Viņiem ir savs piedāvājums, viņu izstrādātās sistēmas. Viņi arī interesējās, ko mēs darām un kādi ir mūsu e-pārvaldes plāni Latvijā. Mums jau ir labs sadarbības piemērs ar “Microsoft”, kas jau noslēgusi sadarbības līgumu par e-pārvaldes izveidošanu Rīgā. Viņi uzņemas šī projekta pārvaldi, bet projekta izstrādē un arī dažādu sistēmu attīstīšanā piedalīsies Latvijas firmas. Acīmredzot to pašu varētu darīt arī “Siemens” un IBM. Tā bija viena joma. Viesojoties firmā “Siemens”, mēs pārrunājām arī, kā piesaistīt ES fondus veselības jomai. Viņiem šajā jomā ir iestrādes, un viņus interesē sadarbība arī pētniecībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. Viņi mums parādīja arī dažus pārvaldes piemērus, kas izstrādāti dažādām Vācijas pilsētām.

— Vai var teikt, ka šīs sarunas bija konkrētas un auglīgas?

— Cik auglīgas, to rādīs laiks. Pagaidām vēl līgumus neparakstīja, bet klāt bija arī Latvijas firmu pārstāvji, un šeit var veidoties tiešām interesanta sadarbība.

Sols Bukingolts, Valsts prezidentes padomnieks ekonomikas jautājumos, delegācijas loceklis

Liels akcents vizītē bija likts gan uz politisko, gan ekonomisko dimensiju.

— Jā, tas tiesa. Manuprāt, politiski un ekonomiski šī vizīte bija veiksmīga. Protams, mūsu valstu pozīcijas atšķiras Irākas jautājumā. Taču es gribu atkārtot federālā kanclera Šrēdera vārdus, ka šie atšķirīgie viedokļi nevar iespaidot mūsu attiecības. Un, protams, tas nevar iespaidot Vācijas viedokli, ka Latvijai jākļūst par ES dalībvalsti. Ekonomikas jomā mēs redzam, ka, domājot par vidējā un mazā biznesa attīstīšanu Latvijā, mums ļoti intensīvi jāizmanto Vācijas pieredze. Mums bija vesela virkne veiksmīgu sarunu ar vācu uzņēmējiem, tai skaitā par sabiedriskā un privātā biznesa sadarbības iespējām. Mums ir konkrēti projekti par IT kartes izmantošanu Latvijā un jaunām sadarbības iespējām IT jomā. Tāpat mašīnbūvē un vēl vairākās nozarēs sadarbība var attīstīties visnotaļ veiksmīgi. Arī mūsu sarunas ar “Siemens” un ar “IBM Deutschland GmbH” bija ļoti veiksmīgas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!