• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par integrācijas būtību un virzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2003., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lojāla pilsoņa audzināšanu

Vēl šajā numurā

21.03.2003., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par integrācijas būtību un virzību

BUKINGOLTS.JPG (13993 bytes)
Sols Bukingolts Foto: A.F.I.

Sabiedrības integrācijas fonda padome par savu priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlējusi Solu Bukingoltu. Par galveno fonda mērķi Bukingolts uzskata saprotami izskaidrot tautai, kas tā tāda integrācija. “Integrācija vajadzīga ne tādēļ, ka lords Robertsons to nosaucis par vienu no galvenajiem kritērijiem Latvijas iestājai NATO. Tas ir process, kas liek katram Latvijas iedzīvotājam identificēt sevi ar šo zemi. Runājot atklāti, krievvalodīgo labklājība Latvijā ir daudz lielāka nekā citās bijušās PSRS republikās. Latvija devusi iespēju krievvalodīgajiem justies vajadzīgiem šai valstij,” uzskata uzņēmējs. Fonda vadītājs nedomā, ka Latvijas krievvalodīgo tiesību jautājumos vajadzētu vadīties no Krievijas ĀM notām: “Esmu gatavs pastrīdēties ar Igoru Ivanovu, kurš, starp citu, vairākkārt uzaicināts uz Latviju, un salīdzināt, kā tiek ievērotas krievvalodīgo tiesības Latvijā, citās bijušās PSRS republikās un pašā Krievijā”.

Kas traucē krievvalodīgajiem justies kā pilntiesīgiem Latvijas sabiedrības locekļiem? Bukingolta kungs domā, ka tā ir Krievijas politiķu pozīcija un tas, ka krievi un latvieši viens ar otru sarunājas, vēršot uzmanību uz atšķirīgo nevis kopējo. “Bet ja nu cilvēkiem vienkārši nepietiek naudas latviešu valodas kursiem?” vaicāja “Teļegraf”. Sols Bukingolts atbildēja, ka tas ir ļoti svarīgs šķērslis, taču ne visiem. Viņš iesaka valstij pievērst uzmanību padzīvojušiem cilvēkiem, kuriem patiešām vajadzīga palīdzība, bet netic, ka naudas nav jauniešiem, kuri staigā pa diskotēkām, dzer alu un sarunājas pa mobilo tālruni.”Viņiem taču jāsaprot, vai Latvijas valsts viņiem ir vajadzīga vai nav. Krievvalodīgajiem vajag pārstāt aizstāvēties, vajag integrēties vidē - bez Puškina izlasīt arī Igo un latviešu literatūru, interesēties ne tikai par “Tatu” deģenerātēm, bet arī par latviešu dziedātāju Ainaru Mielavu. Piekrītu, ka arī latviešu ģimenēm vajag vēlēties iepazīties ar krievu tradīcijām. Šim nolūkam tad arī radīts mūsu fonds”.

“Teļegraf”; pēc I. Jesinas informācijas “Sols Bukingolts uzskata, ka krievu stāvoklis nav slikts”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!