• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2003. gada 11. marta noteikumi Nr. 4 "Kārtība, kādā izsniedz atļaujas ātruma ierobežotājierīces uzstādīšanai, regulēšanai (iestatīšanai) un pārbaudei". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2003., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.63

Par individuālās licences izsniegšanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "ELEKTRONS S"

Vēl šajā numurā

20.03.2003., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 11.03.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.4

Rīgā 2003. gada 11. martā

Kārtība, kādā izsniedz atļaujas ātruma ierobežotājierīces uzstādīšanai, regulēšanai (iestatīšanai) un pārbaudei

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 23.decembra noteikumu Nr.548 “Prasības transportlīdzekļu aprīkošanai ar ātruma ierobežotājierīci un šīs ierīces lietošanas kārtība” 4.punktu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedz atļauju (pielikums) uzstādīt, regulēt (iestatīt) un pārbaudīt ātruma ierobežotājierīci transportlīdzekļiem, kā arī kārtību, kādā atļauju anulē.

2. Atļauju var saņemt Latvijas Republikā reģistrēta kapitālsabiedrība (uzņēmējsabiedrība) (turpmāk — uzņēmums), kuras statūtos paredzēta šāda veida darbība vai transportlīdzekļu tehniskā apkope un remonts.

3. Atļauja dod tiesības veikt ātruma ierobežotājierīces uzstādīšanu, regulēšanu (iestatīšanu) un pārbaudīšanu atļaujā norādītajā darbu veikšanas vietā.

4. Uzņēmums nav tiesīgs piešķirtās tiesības nodot citai personai.

5. Atļauju izsniedz bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (turpmāk — CSDD).

 

II. Iesnieguma izskatīšanas un atļaujas izsniegšanas kārtība

6. Lai saņemtu atļauju, CSDD iesniedz šādus dokumentus:

6.1. iesniegumu, norādot uzņēmuma rekvizītus un darbu veikšanas vietas adresi;

6.2. reģistrācijas apliecības kopiju un statūtu kopiju;

6.3. Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par to, ka uzņēmumam nav nodokļu un nodevu parādu, kura izsniegta ne agrāk kā trīs mēnešus pirms iesnieguma iesniegšanas dienas;

6.4. ātruma ierobežotājierīces izgatavotāja vai tā oficiālā pārstāvja Latvijā atzinumu par uzņēmuma tehniskajām iespējām un tā darbinieku profesionālo kompetenci veikt ātruma ierobežotājierīces uzstādīšanu, regulēšanu (iestatīšanu) un pārbaudi;

6.5. pārbaudes plāksnītes (uzlīmes) paraugu.

7. CSDD izvērtē iesniegtos dokumentus, pārliecinoties par iesniedzēja kompetenci un spējām veikt attiecīgos darbus, un desmit darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas izsniedz atļauju vai sniedz motivētu atteikumu to izsniegt. Atteikumu var apstrīdēt un pārsūdzēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

8. Atļaujas izsniedz par maksu, kuras apmēru saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 4.panta piekto daļu nosaka satiksmes ministrs.

9. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu lēmuma pieņemšanai, CSDD atliek iesnieguma izskatīšanu un informē iesniedzēju par papildus nepieciešamajām ziņām un lēmuma atlikšanas pamatojumu. Iesniegumu turpina skatīt pēc tam, kad saņemtas prasītās ziņas vai dokumenti.

10. Atļauju izsniedz uz laiku ne mazāku par gadu, bet ne ilgāku par pieciem gadiem. CSDD ir tiesīga atļauju pagarināt, pārreģistrējot to uz laiku, ne ilgāku par pieciem gadiem.

11. Lai pārreģistrētu atļauju, iesniedz šo noteikumu 6.1. un 6.3.apakšpunktā minētos dokumentus un nodod iepriekšējo atļauju.

12. Par atļaujas nozaudēšanu vai citādu bojāeju nekavējoties rakstiski jāziņo CSDD, kas par maksu, kuras apmēru saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 4.panta piekto daļu nosaka satiksmes ministrs, izsniedz atļaujas dublikātu.

13. Uzņēmuma rekvizītu izmaiņu gadījumā uzņēmums 15 dienu laikā no izmaiņu spēkā stāšanās brīža informē CSDD un iesniedz izmaiņas apliecinošu dokumentu.

 

III. Uzņēmumu kontrole un atļaujas anulēšana

14. Uzņēmums reizi mēnesī CSDD noteiktā formā iesniedz CSDD atskaites par transportlīdzekļiem, kuriem attiecīgajā laika periodā uzstādītas, regulētas (iestatītas) vai pārbaudītas ātruma ierobežotājierīces.

15. CSDD amatpersonām, kas veic kontroli par šo noteikumu prasību ievērošanu, ir tiesības netraucēti ieiet uzņēmuma telpās un tā teritorijā un saņemt pārbaudei visus ar ātruma ierobežotājierīces uzstādīšanu, regulēšanu (iestatīšanu) un pārbaudi saistītos dokumentus un materiālus.

16. Pārkāpumu gadījumos CSDD ir tiesīga izteikt rakstisku brīdinājumu un noteikt termiņu konstatēto nepilnību novēršanai.

17. Atļauju var anulēt šādos gadījumos:

17.1. atļaujas saņemšanai iesniegtie dokumenti satur nepatiesas ziņas;

17.2. pārkāptas šo noteikumu prasības vai normatīvo aktu prasības, kas nosaka ātruma ierobežotājierīces uzstādīšanas kārtību;

17.3. uzņēmums noteiktajā termiņā nav novērsis CSDD konstatētās nepilnības;

17.4. pārkāptas citu normatīvo aktu prasības un saņemti pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par atļaujas anulēšanu;

18. Atļauju anulē šādos gadījumos:

18.1. uzņēmums atsakās no atļaujas izmantošanas;

18.2. uzņēmums sešu mēnešu laikā pēc atļaujas saņemšanas nav uzsācis ātruma ierobežotājierīču uzstādīšanu, regulēšanu (iestatīšanu) un pārbaudi vai ir izbeidzis to.

19. Atļaujas anulēšanas gadījumā tā lēmumā noteiktajā laikā jānodod CSDD.

Satiksmes ministrs R.Zīle

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

Pielikums

SM-NR4 COPY.GIF (50037 bytes)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!